Gezond (vegetarisch) je brood beleggen – met hummus

Gezond (vegetarisch) je brood beleggen – met hummus

De eerste week van maart is de week zonder vlees. Een initiatief wat begon bij de hippe vegetariër Isabel. Ik doe mee! Jij ook? Of wil je soms gewoon een dagje zonder vlees? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de broodlunch. Want als je gewend bent om vleeswaren op je brood te eten, dan heb je wel een uitdaging. Als niet-vegetariër eet ik heel graag een boterham met een lekker plakje rookvlees, met hüttenkäse. Of kipfilet, met een gekookt eitje. Inspiratie voor geen vlees op je broodje? Denk eens aan een broodje met hüttenkäse en tomaat of avocado. Of aan hummus.

Hummus is vooral bekend als dip voor de wortels of komkommer. Maar smeer hem eens op een broodje met plakjes tomaat of komkommer, vullend én gezond. Hummus wordt altijd gemaakt van kikkererwten. Meng hem met wortel of tomaten, en je hebt een verrassend andere smaak. En zo krijg je ook meer groenten in je lunch. Hummus wordt normaal gesproken veelal met tahin gemaakt. Zelf vind ik tahin (soort van pindakaas) niet zo lekker, en om nu een hele pot te kopen alleen voor de hummus, zonde. Daarom rooster ik sesamzaadjes en heb ik het recept wat aangepast.

Inspiratie voor 4 varianten hummus

Klik op de foto voor de link naar het recept.

Gewone hummus
Met wortel
Met zongedroogde tomaten
Met bieten

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van hummus recepten om te bewaren op pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Kipsalade voor op brood
naanbrood op een plank
Naanbrood

Soortgelijk

Hummus met zongedroogde tomaten

Hummus met zongedroogde tomaten

Ja, ik ben gek op hummus! Op een broodje, op een salade, als een dip. Heerlijk. Deze hummus heeft een twist, een zongedroogde tomaten twist. Recept zongedroogde tomaten hummus Ingrediënten: Gebruik gekookte kikkererwten. Doe alles in de blender of keukenmachine en meng tot een smeuïg […]

Oranje hummus, met wortel

Oranje hummus, met wortel

Hummus op een broodje, of dip je groenten stengels erdoor. Altijd goed. Regelmatig maak ik een hummus. In de koelkast blijft het afgesloten een paar dagen houdbaar. De ene dag eet ik het met stengels wortels en de andere dag op een broodje met een […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.