Gezond (vegetarisch) je brood beleggen – met hummus

Deze week (eerste week maart 2018) is de week zonder vlees. Een initiatief van de hippe vegetariër Isabel. Ik doe mee! Jij ook? Of wil je soms gewoon een dagje zonder vlees? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de broodlunch. Want als je gewend bent om vleeswaren op je brood te eten, dan heb je wel een uitdaging. Als niet-vegetariër eet ik heel graag een boterham met een lekker plakje rookvlees, met hüttenkäse. Of kipfilet, met een gekookt eitje. Inspiratie voor geen vlees op je broodje? Denk eens aan een broodje met hüttenkäse en tomaat of avocado. Of aan hummus.

Vooral bekend als dip voor de wortels of komkommer. Maar smeer hem eens op een broodje met plakjes tomaat of komkommer, vullend én gezond. Hummus wordt altijd gemaakt van kikkererwten. Meng hem met wortel of tomaten, en je hebt een verrassend andere smaak. En zo krijg je ook meer groenten in je lunch. Hummus wordt normaal gesproken veelal met tahin gemaakt. Zelf eet ik geen tahin (soort van pindakaas), en om nu een hele pot te kopen alleen voor de hummus, zonde. Daarom rooster ik sesamzaadjes en heb ik het recept wat aangepast.

Inspiratie voor 4 varianten

Klik op de foto voor de link naar het recept.

Gewone hummus
Met wortel
Met zongedroogde tomaten

Met bieten 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.