Chocolade chiapudding met mandarijn

Chocolade chiapudding met mandarijn

Chiapudding is een standaard ontbijtje in mijn ontbijt drie daagse. Ja, ik hou een ontbijt 3 daagse. Elke 3 dagen een ander ontbijtje. Zo heb ik altijd 3 favoriete ontbijtjes. Goed voor de afwisseling en nooit saai. Chiapudding is na een nachtje heerlijk dik geworden, die melk is in de chiazaadjes gekropen. En het is gewoon heerlijk. Ben je (nog) een zoetekauw? Voeg dan wat siroop toe.

Hoe maak je de Chocolade chiapudding met mandarijn?

Ingrediënten:

  • 3 el chiazaadjes
  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 el cacaopoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 grote mandarijn
  • optioneel beetje agavesiroop

Begin de avond ervoor. Je mengt de melk, cacaopoeder, vanillepoeder en chiazaadjes in de blender of met een staafmixer tot een geheel. Bij de chia pudding zonder cacao poeder is dit niet nodig, dan is mengen met een vork genoeg. Bij het mengen van de chiazaadjes met de cacaopoeder, voorkom je zo dat het geen klonterig geheel wordt. Of laat ik het zo zeggen, bij mij werd het een klonterig geheel. Nu gaat het in een afgesloten bakje in de koelkast. Bij de plantaardige melk wel even de etiketten lezen, sommige bevatten best veel suikers.

De volgende ochtend is het alleen nog het sap van de mandarijn en mandarijnrasp toevoegen. Niet zoet genoeg? Voeg er dan wat agavesiroop aan toe.

Misschien vind je dit ook lekker?

Havermoutpannenkoeken
Zelf gemaakte granola
Mug cake met blauwe bessen

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.