schap in de supermarkt met granola

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt? Ik doe regelmatig onderzoekjes op de ingrediëntenlijst van producten in de supermarkt. Dit is echt de moeite waard. Sommige verpakkingen geven de verwachting dat het product erg gezond is. Dit is echt niet altijd het geval! Vandaag deel ik mijn onderzoekje naar granola. Ik hou van granola.  En als ik geen tijd heb om het zelf te maken, koop ik hem ook erg graag in de supermarkt. Maar het is ook een duur product. Mijn onderzoekje wordt uitgebreid, naast vezels en suikers, met een prijs onderzoek.

Zoals gezegd let ik bij deze vergelijking op prijs, maar ook op suikers en vezels. Met de wens voor zo min mogelijk suikers, en zoveel mogelijk vezels. Lees hier waarom je vezels wilt in je voeding.

Prijswinnaar

Wat een prijsverschil zeg! Het is duidelijk een duur ontbijtje. Alleen havermout is veel goedkoper, maar misschien vind niet iedereen dit even lekker. De prijswinnaar is het merk Crownfield, verkrijgbaar bij de Lidl. Maar ook die van Quaker. Dit scheelt bijna de helft met de duurdere merken Leev en Dorset cereals.

Mijn onderzoek naar de prijs ging verder, want wat als ik zelf granola zou maken. Het granola recept op de website bevat veel meer noten en pitten. Dit kost ook meer dan havermout, en is daarmee niet zo goedkoop. Mijn eerste berekening komt uit op 0,80 per 100 gram. Als ik mij houd aan de ingrediënten van de granola uit de supermarkt, dus meer havermout en minder noten en pitten, dan kom ik uit op 0,60 per 100 gram.

Suikers en vezels

Weinig suikers en lekker veel vezels maken de granola gezonder. Als je gaat kijken naar de suikers, ben ik fan van Smaakt. Maar ook de producten van Leev, AH, Dorset cereals, Quaker en Jordans. De goedkope granola van Crownfield komt helaas niet goed uit de suiker test, maar liefst een kwart aan suikers! De vezels zijn bij Smaakt, maar ook bij Leev en AH, een dikke prima.

Als ik dan kijk naar de prijs, suikers én vezels, kom ik uit op een gedeelde winnaar: AH ovengebakken granola en Quaker granola original.

MerkSoortVerkrijgbaar bijPrijs (febr 2018)Prijs per 100 gramsuikers per 100 gramvezels per 100 gram
CrownfieldGranola Fruit en NotenLidl2,49 per 500 gram0.4924.77,8 gram
AHOvengebakken granola Havervlokken en pitjesAH1,99 per 350 gram0.56158,5 gram
Dorset cerealshoney granolaDiverse supermarkten2,79 per 325 gram0.85135,6 gram
Quakergranola originalDiverse supermarkten2,29 per 450 gram0.51126,7 gram
LeevHazelnoot haver granolaDiverse supermarkten4,29 per 450 gram0.9512.68,1 gram
JordansSuper nutty granolaDiverse supermarkten3,99 per 500 gram0.7915.26,5 gram
SmaaktGranola granen noten bioDiverse supermarkten2,79 per 350 gram0.799.48,8 gram
Jumbogranola appelJumbo2,29 per 350 gram0.6517.27,6 gram

De prijzen zijn van februari 2018.

Er komen regelmatig nieuwe producten of aanpassingen van huidige producten. Kijk dus altijd naar de ingrediënten en voedingswaarden en vergelijk!

Om te pinnen:

schap met granola in de supermarkt

Misschien vind je dit ook interessant?

Foto supermarkt met notenrepen
Welke mueslirepen?
schap in supermarkt met ontbijt granen
Welke ontbijtgranen?

Reacties

  1. Sylvia bloem

    Bedankt voor de informatie over granola
    Als de granola op is ga ik over op smaakt zo zie je maar hoeveel suiker verschil er is
    Bedankt echt de moeite waard

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.