Tosti anders – Tosti met aubergine, feta en tomaat

Tosti anders – Tosti met aubergine, feta en tomaat

In de rubriek tosti anders wil ik laten zien dat we ook best groenten in onze tosti kunnen verwerken. Zo maak je hem gezonder en meer vullend. Vandaag een tosti met aubergine, feta en tomaat. Ik vind de combinatie aubergine, tomaat en feta een heerlijke combinatie in een salade of ovenschotel. Dat kan dus prima op een tosti, en dat klopt helemaal. Een tosti hoeft echt niet alleen maar met wit brood. Wie heeft dat ooit bedacht? Wen jezelf en je kinderen aan tosti’s met volkoren of speltbrood en je wilt echt niet meer anders.

Hoe maak je een tosti met aubergine, feta en tomaat?

Ingrediƫnten per tosti:

  • 2 spelt of volkoren boterhammen
  • 3 plakken aubergine
  • stukje feta
  • 1 tomaat

Goh, volgens mij kun je best al bedenken hoe ik dit ga maken? De truc zit hem er nog wel in dat ik de aubergine wel eerst rooster op de grill. Nu is de grill ook mijn tostiapparaat, dus super makkelijk. Snij de aubergine in plakken en besprenkel ze met zout en laat ze even staan. De plakken gaan zweten. Met een keukenpapiertje maak je ze droog en rooster je ze onder de grill. Nu maak je de tosti op, met de aubergine, feta verkruimeld en de tomaat in plakjes.

Een paar minuutjes in het tostiapparaat en hij is klaar!

Om te pinnen:

Afbeelding om te pinnen op pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Klik op afbeelding om naar een verzameling van 4 tosti anders recepten te gaan
Zoete aardappel toast


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.