Wat eet je nu niet meer Liesbeth?

Wat eet je nu niet meer Liesbeth?

Wat eet je nu niet meer, Lies? Die vraag krijg ik nog wel eens. Sinds ik weet wat voeding doet met je lichaam, met klachten, met je gezondheid, eet ik ook anders. En ik zal je vertellen wat ik zoal niet meer eet.

Cruesli

Ja, die brokken cruesli, met yoghurt. Heerlijk, want ik vind ze zo lekker crunchy en zoet (lees: veel suikers). Dus, die suikers, en weinig vezels. De cruesli heb ik ingeruild voor havermout. Soms gewoon havermout, soms granola. Soms in een smoothie of gebakken in de oven. En ik maak het het liefst zelf. Daar heb ik niet altijd tijd en zin in, maar ik maak wel tijd en zin.

Melk

Melk is goed voor elk. Leuke leus, maar dat klopt dus niet. Niet iedereen hoeft last te hebben nadat je melk hebt gedronken, maar je kunt ook klachten hebben zonder dat je weet dat het door de melk erger wordt. Eczeem en astma zijn van die klachten. Omdat mijn jongste zoon deze klachten heeft, zijn we een paar jaar geleden heel abrupt met melk gestopt. Echt van de één op de andere dag geen melk meer. Melk dronken we bij elke broodmaaltijd. Nu dus gewoon water of thee. En ik mis het echt niet! En melk in de pannenkoeken, die is vervangen door plantaardige melk.

Saucijzenbroodje

Vroeger at ik zo graag een saucijzenbroodje. Dat was echt een traktatie van/met mijn moeder. Gewinkelt, lekker een saucijsje kopen, even warm maken in de oven en happen maar. Hmmm. Ik hoef niet uit te leggen dat het niet gezond is, toch?

Wereld gerechten

En onder deze noemer passen ook andere pakjes en zakjes. Ze zijn echt zo makkelijk te vervangen door zelf de saus te maken en wat kruiden toe te voegen. Het lijkt misschien dat je dan langer bezig bent, maar het kost mij vaak maar 1 minuut extra. Gewoon een goede voorraad kruiden aanschaffen. Tip; de kruidenmixen van Jonnie Boer zijn een aanrader.

Borrelnoten

Of die in olie gebakken noten, of met een gekleurd laagje. Nou aan borrelnoten is niets natuurlijks aan, want vol met suikers, zout en kleurstoffen. Ik eet nu dus lekkere ongezouten, en vaak ook ongebrande, noten.

Roggebrood

En niet omdat roggebrood niet gezond is, wat dat is het dus wel. Maar omdat ik er altijd een dikke laag suiker op deed. Ja, quilty pleasure, maar alleen zo vond ik roggebrood lekker.

Misschien vind je dit ook interessant?

Mijn worstelingen op vakantie
Moeten we bang zijn voor koolhydraten?
Werkt light drinken als je wilt afvallen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.