Italiaanse filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto

Italiaanse filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto

Regelmatig maak ik een quiche van filodeeg. Ik heb standaard filodeeg in de vriezer liggen. Het bevat minder calorieën dan bladerdeeg en ik vind die bladeren makkelijk in gebruik om zo een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je bedenkt zelf groenten die bij elkaar passen, wat geklutst ei en room erbij en klaar ben je. En zo kwam ik op deze Italiaanse filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto. In deze quiche heb ik gebruik gemaakt van paprika en tomaten uit pot, dan ben je ook nog eens lekker snel klaar.

Recept voor Italiaanse filodeeg quiche

Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

  • 5 vellen filodeeg
  • 2 gegrilde paprika uit pot
  • 2 el gedroogde tomaten
  • 1 of 2 grote tomaten
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 ui
  • 1 el pesto (of iets meer)
  • 100 gram spinazie
  • 1 el Italiaanse kruiden

Haal een half uur voordat je gaat beginnen de filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien onder een licht vochtige theedoek. Snij de tomaten en paprika in stukken en snij de ui in ringen. Bak in wat olie de ui, en voeg na een paar minuten de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, haal je pan van het vuur.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180C.

Smeer de filodeeg plakken lichtjes in met wat olie. Leg ze over elkaar heen in een quichevorm. Smeer nu de bodem in met de pesto. Wil je zelf je pesto maken? Meng in een vijzel of koffiemolentje dan een handje pijnboompitten en basilicumblaadjes met wat Parmezaanse kaas en 2 el extra vierge olijfolie. Leg hierop de plakken tomaat en paprika en er overheen de spinazie. Meng de eieren met de melk en kruiden. Het eierenmengsel verdeel je over de groenten. Gebruik je gekruide gedroogde tomaatjes, dan kun je wat minder kruiden gebruiken.

De quiche gaat 30 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

quiche van filodeeg met spinazie en rode groenten

Misschien vind je dit ook lekker?

kabeljauw met groenten uit de oven
quiche met artisjok
Quiche met artisjok
Tortilla pizza
Tortilla pizza

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.