Een romig soepie – gele paprikasoep

Een romig soepie – gele paprikasoep

Een soepie. Als lunch, rond 16 uur of met het avondeten. Velen vinden soep meer een winters gerecht. Daar ben ik het dan niet mee eens, het hele jaar door hou ik van soep. Natuurlijk, de soort soep verschilt nog wel per seizoen. De erwtensoep eet ik natuurlijk niet in de zomer. Maar een tomatensoep kan het hele jaar door. Zo ook deze romige gele paprikasoep. Dit recept is ontstaan toen ik een aantal gele paprika’s had liggen die op moesten. Die gingen in de soep. Om het wat romiger te maken voegde ik een half bakje mascarpone toe. Ik zeg: maken maar.

Recept gele paprikasoep

Ingrediƫnten voor 3-4 kommen:

  • 3 gele of oranje paprika’s
  • 500 ml groenten bouillon
  • 125 gram mascarpone (half bakje)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • peper

Snij de paprika en ui in stukken en de knoflooktenen fijn. Bak de ui een paar minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog zeker 5 minuten tot de paprika zachter wordt. Voeg nu de bouillon en peper toe.

Laat het 10 minuten koken en pureer de soep. Ik doe hiervoor altijd de staafmixer in de pan. Je kunt het ook overgieten in de blender en dan pureren. Wist je dat er ook speciale soepmakers zijn, die heb ik sinds deze week. Alleen nog niet dat ik dit soepie maakte.

Als laatste meng je de mascarpone er goed door en je romige soep is klaar.

Om te bewaren op Pinterest:

Romige gele paprikasoep in een kom

Misschien vind je dit ook lekker?

kruidige pompoensoep met feta
Pompoensoep met feta
Kruidige kokossoep met broccoli
Kruidige kokossoep met broccoli
Bietensoep met kokos
Bietensoep met kokos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.