Monchoutaart – plantaardig en zonder oven

Monchoutaart – plantaardig en zonder oven

Deze monchoutaart kun je geheel plantaardig maken, maar het hoeft niet. Je kunt hem ook gewoon met slagroom en monchou maken. Wat jij wilt. Hij is gezonder, maar niet perse gezond. Tja, als je dan een keer taart eet, is dat ook helemaal geen probleem. De room is trouwens ongezoet. Bij veel recepten word daar minimaal 100 gram suiker bijgedaan. Dat hoeft echt niet. Daar heb je de aardbeien en koekjes bodem voor.

Recept monchoutaart

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 250 gram Speculoos koeken
  • 100 gram margarine of plantaardige ghee (niet vegan: roomboter)

Voor de vulling:

  • 200 gram plantaardige kwark (niet vegan: monchou)
  • 250 gram (plantaardige) slagroom (zoals alpro whipping)
  • 4 gram agar agar
  • 1 tl vanillepoeder

Voor erop:

  • doosje aardbeien

Voor mijn recepten gebruik ik normaal gesproken altijd makkelijke ingrediƫnten. Vandaag lijkt dat niet niet zo. Ik gebruik namelijk liever geen gelatine. Daarvoor gebruik ik agar agar. Dit is een natuurlijk bindmiddel en heel makkelijk in gebruik. Je koopt het o.a. bij de Tuinen. Om hem plantaardig te maken, gebruik ik ook de plantaardige vervanging van kwark en slagroom. Gelukkig zijn deze gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Deze taart hoeft niet in de oven. Maar hij moet wel even in de koelkast. Maak hem dus wel een dag van te voren.

Smelt de boter in een pannetje. Maak de speculooskoeken tot kruimels in de keukenmachine. Meng de twee met elkaar en stort het in je taart vorm. Laat dit afkoelen in de koelkast. Ik gebruik een siliconen taartvorm. Zo krijg je alleen de taart er niet makkelijk uit. Hou hier dus rekening mee.

Klop in de tussentijd de room tot slagroom. Meng de agar agar – 4 theelepels – met een eetlepel heet water water tot het goed gemengd is. Meng de agar agar nu met de kwark met de vanillesuiker. Meng de kwark daarna door de slagroom. En stort dit op de taartbodem.

Laat dit minimaal 4 uur opstijven. Als laatste gaan de aardbeien erop. Je kunt ze het best vlak voor dat de visite komt erop doen, lekker vers.

Om te bewaren op Pinterest:

monchoutaart

Misschien vind je dit ook lekker?

kokostaart
Kokostaart
Bosbessentaart
Bosbessentaart
worteltaart
Worteltaart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.