Prei ovenschotel

Prei ovenschotel

Een ovenschotel met prei. Een echt winterse kost. Wist je dat mosterd erg goed gaat met prei. Ik gebruik zelf graag de grove mosterd. Die geeft meer pit en smaak. Een ovenschotel kan natuurlijk met gewone aardappelen, ik varieer graag en maak deze preischotel met zoete aardappelen en pastinaak.

Hoe maak je de prei ovenschotel?

Wat heb je nodig?

  • 3 grote preien
  • 2 zoete aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 1 el grove mosterd
  • 2 schalen (vegetarische) balletjes

Snij de zoete aardappelen en pastinaak in gelijke stukken en kook ze in een pan met water. Verwarm ook de oven voor op 200 graden. Snij in de tussentijd de prei in halve ringen en bak ze in een wok tot ze goed zacht zijn. Dit duurt wel 10 minuten. Voeg als ze klaar zijn de mosterd toe en meng het goed. Leg deze als eerste in een ovenschaal en daarop de vegetarisch balletjes. Als je gewone gehaktballetjes gebruikt, bak ze dan eerst aan. Zodra de aardappelen en pastinaak gaar zijn (na zo’n 15 tot 20 minuten), stamp je ze en gaat dit als laatste in de ovenschaal.

De ovenschaal gaat nu 15 minuten in de oven.

KokenKoken

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Rode kool ovenschotel
Stamppot Pompoen en broccoli
Stamppot met zoete aardappel en broccoli


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.