Prei ovenschotel

Prei ovenschotel

Een ovenschotel met prei. Een echt winterse kost. Wist je dat mosterd erg goed gaat met prei. Ik gebruik zelf graag de grove mosterd. Die geeft meer pit en smaak. Een ovenschotel kan natuurlijk met gewone aardappelen, ik varieer graag en maak deze preischotel met zoete aardappelen en pastinaak.

Recept prei ovenschotel

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 3 grote preien
  • 2 zoete aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 1 el grove mosterd
  • 2 schalen (vegetarische) balletjes

Snij de zoete aardappelen en pastinaak in gelijke stukken en kook ze in een pan met water. Verwarm ook de oven voor op 200 graden. Snij in de tussentijd de prei in halve ringen en bak ze in een wok tot ze goed zacht zijn. Dit duurt wel 10 minuten. Voeg als ze klaar zijn de mosterd toe en meng het goed. Leg deze als eerste in een ovenschaal en daarop de vegetarisch balletjes. Als je gewone gehaktballetjes gebruikt, bak ze dan eerst aan. Zodra de aardappelen en pastinaak gaar zijn (na zo’n 15 tot 20 minuten), stamp je ze en gaat dit als laatste in de ovenschaal.

De ovenschaal gaat nu 15 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Rode kool ovenschotel
Stamppot Pompoen en broccoli
Stamppot met zoete aardappel en broccoli

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.