Stamppot pompoen en broccoli (zonder aardappelen!)

Stamppot pompoen en broccoli (zonder aardappelen!)

Een echt gezonde stamppot is voor mij een stamppot zonder aardappelen. Of in ieder geval met minder aardappelen, en daardoor meer groenten. In het kort waarom: aardappelen zorgen voor een verhoging van je bloedsuikerspiegel en groenten niet. Groenten zitten boordevol goede voedingsstoffen en bevatten weinig calorie├źn. Je kunt er dus lekker veel van eten en je zit ook nog eens vol. 

Recept stamppot pompoen en broccoli

Ingredi├źnten voor 3-4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 1 grote broccoli
  • 100 gram feta
  • 10 walnoten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl peper

Maak de pompoen in blokjes en de broccoli in kleine roosjes. De stronk van de broccoli snij je in kleine blokjes. Kook als eerste de broccoli stronk, als dit 2 minuten kookt gaat de pompoen erbij en na 5 minuten de broccoli. Totaal kookt dit zo’n 15 minuten.

Giet de groenten af en vang een beetje kookvocht op. Je hebt van het kookvocht 1 a 2 eetlepels nodig. Bij de groenten gaan de kruiden en stampen maar. Tussendoor voeg je wat kookvocht toe. Als laatste meng je de walnoten en feta door elkaar, gewoon met de vork. 

Lekker met gehaktballen of hamburgers. Voor de vegetarische versie maak je hem met vegetarische balletjes of hamburger of je maakt gewoon iets meer.

Makkelijke versie: Gebruik pompoenblokjes uit de vriezer. 

Om te bewaren op Pinterest:

stamppot met pompoen en broccoli

Misschien vind je dit ook lekker?

gegrilde groenten met halloumi
Gegrilde groenten en halloumi uit de oven
Spruitjesstamppot
Spruitjesstamppot met appel en mosterd
Stamppot zoete aardappel met sla
Stamppot met zoete aardappel en sla

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.