Mijn tips om je kind meer water te laten drinken

Mijn tips om je kind meer water te laten drinken

Water drinken is gezond. Dat weten we. Maar kinderen drinken heel graag limonade of ander zoete drankjes. Hoe krijg je je kind nu meer water te laten drinken. Ik geef je tips!

Waarom wil je dat je kind meer water drinkt?

Eerst maar eens uitleggen waarom. Ben je al overtuigd van (meer) water drinken, sla dit stukje dan even over. Maar water is gezond. Ons lichaam bestaat voor 60-65% uit water. Van water word je niet dik. Zonder water kun je niet leven. Water zuivert ons lichaam, is goed voor onze huid, spieren en zorgt voor vermindering van hoofdpijn en gewrichtspijnen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je kinderen meer water drinken.

1. Vervangen drinken

Door frisdrank, limonade en melk te vervangen door water en kruidenthee, krijg je veel meer water binnen. Logisch. En nee, frisdrank telt niet mee als water! Waarom eigenlijk niet? Dit komt door de toegevoegde suikers. Wist je dat in een glas appelsap (150 ml) al gauw 4 suikerklontjes zit! Als je een liter appelsap zou drinken, krijg je bijna 26 suikerklontjes binnen. Gewoon wennen aan bijna alleen maar water drinken. Jong geleerd is oud gedaan!

2. Meer thee

Thee is een prima dorstlesser. En het liefst kruidenthee. Neem een paar momenten op de dag een gezellig momentje voor een kopje thee, uit school, na het avondeten. Wij hebben voor de jongens thuis van die grote mokken, de één van Ajax en de ander een smurfen beker. Tja, ook pubers vinden dat nog leuk. De zoetere thee zoals sterrenmunt of zoethout is trouwens een prima thee om mee te beginnen met kinderen.

3. Bulk drinken

Kinderen zijn druk, altijd bezig en denken uit zichzelf niet aan drinken. Ze gaan pas drinken als ze dorst hebben, en dan nog doen veel kinderen dit niet. Als je pas gaat drinken als je dorst hebt, ben je eigenlijk te laat. Met bulk drinken ben je dit voor. Neem 3 of 4 momenten op de dag dat je je kind een grote beker (of 2 bekers) water geeft. In één keer opdrinken. Zo ben je de dorst voor en hebben zij al gauw 1 liter water binnen.

4. Leuke beker

In plaats van het pakje drinken, geef je je kind een super coole, stoere beker mee naar school. Een beker van hun held of met zijn/haar naam erop. Het scheelt geld, water is bijna gratis en je bent nog gezond bezig ook. Op steeds meer scholen is er al een gezond beleid waarin wordt gestimuleerd om water mee te nemen naar school. Daar kan ik alleen maar blij mee zijn.

5. Huisdier

Hebben jullie een huisdier, of de buren of opa & oma. Vraag ze dan wat hun huisdier drinkt. Altijd water! En waarom? Omdat ze niet anders krijgen. Haha nee, omdat ze nooit anders gewend zijn. In de natuur is er alleen maar water.

Je kinderen meer water te laten drinken hoeft dus niet moeilijk te zijn. Verpak het leuk, en leg ook uit dat ze goed bezig zijn!

En de meeste tips gelden ook voor ons, de volwassenen. Doe er dus zelf ook je voordeel uit.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook interessant?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.