Onze favoriete vegetarische recepten

Onze favoriete vegetarische recepten

Er staan al vele vegetarische gerechten op GezondGezin. We eten steeds vaker vegetarisch thuis. Bewust. Zelf eet ik nog maar één dag in de week vlees. En alleen bij het avondeten. Ik was nooit een grote vleeseter. Vlees in een restaurant vind ik al gauw te veel. Maar de gehakt in een pastasaus vervangen of helemaal geen vleesvervanger gebruiken, gaat mij steeds makkelijker af. Nu heb ik 5 van onze favoriete vegetarische gerechten hieronder vermeld.

Wat zijn onze 5 favoriete vegetarische gerechten?

Klik op de foto om naar het recept te gaan.

Shakshuka

Shakshuka is een groentegerecht met ei. Het wordt in sommige landen ook als ontbijt gegeten. Maar doordat de groenten lekker zacht worden, vinden we dit toch wel een extra lekker gerecht. En er zit geen vleesvervanger in en dit wordt echt niet gemist.

Vegetarische shakshuka

Dahl

Dahl is een heerlijk kruidig gerecht, met linzen en doperwten. Je eet het met een volkoren pitabroodje (lekker dopen!) of met zilvervliesrijst.

bord dahl met linzen en spinazie
Dahl met spinazie en linzen

Stamppot

Een stamppot is makkelijk om vegetarisch te maken. Gebruik een vegetarische burger, balletjes en/of spekjes. Zoete aardappel vind ik een fijne aardappel voor door de stamppot. Hij maakt hem wat zoeter. Deze stamppot is met rauwe andijvie. Wij eten hier graag een groenteburger bij.

Zoete aardappel - andijviestamppot (1)
Zoete aardappel en andijvie stamppot

Nasi

Tempeh gebruik ik graag in een curry, maar ook in deze nasi. Door te marineren word hij lekker gekruid. En goed aanbakken zorgt voor een krokante crunch. Een makkelijk gerecht voor de doordeweekse avond.

Vegetarische nasi

Romige pasta

Pasta maak je makkelijk vegetarisch met de vleesvervangers van plantaardig gehakt. Maar ook met champignons heb je een goede plantaardige eiwitbron en vleesvervanger te pakken. Geen fan van hele stukken spinazie? Gebruik dan al gehakte spinazie.

Vegetarische pasta

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

4 avondmaaltijden van het weekmenu


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.