Winterse salade met spruiten en pompoen

Winterse salade met spruiten en pompoen

In de lente en zomer eten wij wekelijks een salade met quinoa of couscous. Lekker makkelijk. In de winter kan dit ook, maar eten wij het veel minder vaak. Met deze bakplaat met groenten in de oven heb je zo je ingrediënten voor een winterse salade. De combinatie van pompoen, spruitjes en rookworst zag ik in het magazine van de keurslager. Uiteraard met gewone rookworst, maar met de vega worst is hij net zo lekker.

Hoe maak je deze winterse salade?

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

Kantoor en schoolKantoor en school
  • 400 gram pompoenblokjes uit de vriezer
  • 200-250 gram spruiten
  • 1 grote rode ui
  • 100-150 gram feta
  • 2 vega rookworsten (ongeveer 200 gram)
  • quinoa, bulgur of volkoren couscous voor het aantal personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snij de uien in halve ringen. Snij nu de rookworsten in plakken en meng ze samen met de groenten, dus ook de pompoen, en wat olijfolie en peper op een bakplaat met bakpapier. Dit gaat nu voor 20 minuten in de oven. Hussel tussendoor een keer door elkaar.

Maak ook in de tussentijd de quinoa klaar. Over het verschil tussen deze 3 granen heb ik eerder geschreven. Als de bakplaat uit de oven komt, meng je het door de quinoa. De feta kruimel je als laatste over de salade.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Bulgursalade met gerookte kip
Pasta met feta uit de oven
Pompoen mac ‘n cheese

Soortgelijk

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Hoe […]

Ravioli uit de oven

Ravioli uit de oven

Ravioli ut de oven is een makkelijk gerecht. Voor de doordeweekse avond. En met genoeg groenten. En lekker. Je kunt trouwens voor dit gerecht elke gevulde pasta gebruiken. Recept ravioli uit de oven Wat heb je nodig voor 3-4 personen? 750 gram verse ravioli (of […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.