Winterse salade met spruiten en pompoen

Winterse salade met spruiten en pompoen

In de lente en zomer eten wij wekelijks een salade met quinoa of couscous. Lekker makkelijk. In de winter kan dit ook, maar eten wij het veel minder vaak. Met deze bakplaat met groenten in de oven heb je zo je ingrediënten voor een winterse salade. De combinatie van pompoen, spruitjes en rookworst zag ik in het magazine van de keurslager. Uiteraard met gewone rookworst, maar met de vega worst is hij net zo lekker.

Recept winterse salade

Dit heb je nodig voor 3-4 personen

  • 400 gram pompoenblokjes uit de vriezer
  • 200-250 gram spruiten
  • 1 grote rode ui
  • 100-150 gram feta
  • 2 vega rookworsten (ongeveer 200 gram)
  • quinoa, bulgur of volkoren couscous voor het aantal personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snij de uien in halve ringen. Snij nu de rookworsten in plakken en meng ze samen met de groenten, dus ook de pompoen, en wat olijfolie en peper op een bakplaat met bakpapier. Dit gaat nu voor 20 minuten in de oven. Hussel tussendoor een keer door elkaar.

Maak ook in de tussentijd de quinoa klaar. Over het verschil tussen deze 3 granen heb ik eerder geschreven. Als de bakplaat uit de oven komt, meng je het door de quinoa. De feta kruimel je als laatste over de salade.

Bord met groenten, couscous en feta

Om te bewaren op Pinterest:

bakplaat met groenten, rookworst en schaaltje feta

Misschien vind je dit ook lekker?

Bulgursalade met gerookte kip
Pasta met feta uit de oven
Pompoen mac ’n cheese

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.