Zuurkool schotel met zoete aardappel

Zuurkool schotel met zoete aardappel

Ben je fan van zuurkool? Ik eerlijk gezegd niet. Ik heb al vaker zuurkool als ovenschotel gemaakt. Nou ja, ook niet te vaak omdat ik niet zo’n fan ben. Ik wil alleen wel bijna alle groenten blijven eten. Variatie is gezond en zuurkool zeker! Maar met deze versie van de zuurkool schotel, vond ik het zelfs lekker. En mijn kinderen trouwens ook. Dit wordt een blijvertje. Hopelijk voor jou ook.

Hoe maak je de zuurkoolschotel met zoete aardappel?

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 4 zoete aardappels (ongeveer 750 gram)
  • 400-500 gram verse zuurkool
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 zuurkoolspek (250-300 gram)
  • 100 gram mascarpone
  • 1 el peterselie
  • 1 appel

Kook de zoete aardappelen, in hun schil, voor ongeveer 15 minuten. Giet ze af en laat de zoete aardappelen daarna even afkoelen. Kook tijdens het afkoelen, de zuurkool met de spek in ruim water voor een kwartiertje. Verwarm ook de oven voor op 180 graden.

Snij de zuurkoolspek in stukjes. Meng de mascarpone, rozijnen en peterselie door de uitgelekte zuurkool. Snij de appel in plakjes. Stamp de zoete aardappel. Nu gaat alles in de ovenschaal. Onderin de zuurkool, daarop de appel, spek en als laatste de gestampte zoete aardappel.

Dit gaat 15 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Prei ovenschotel
Ovenschotel met rode kool
italiaanse filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto 2
Italiaanse filodeeg quiche

Soortgelijk

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Hoe […]

Ravioli uit de oven

Ravioli uit de oven

Ravioli ut de oven is een makkelijk gerecht. Voor de doordeweekse avond. En met genoeg groenten. En lekker. Je kunt trouwens voor dit gerecht elke gevulde pasta gebruiken. Recept ravioli uit de oven Wat heb je nodig voor 3-4 personen? 750 gram verse ravioli (of […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.