Zuurkool schotel met zoete aardappel

Zuurkool schotel met zoete aardappel

Ben je fan van zuurkool? Ik eerlijk gezegd niet. Ik heb al vaker zuurkool als ovenschotel gemaakt. Nou ja, ook niet te vaak omdat ik niet zo’n fan ben. Ik wil alleen wel bijna alle groenten blijven eten. Variatie is gezond en zuurkool zeker! Maar met deze versie van de zuurkool schotel, vond ik het zelfs lekker. En mijn kinderen trouwens ook. Dit wordt een blijvertje. Hopelijk voor jou ook.

Hoe maak je de zuurkoolschotel met zoete aardappel?

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 4 zoete aardappels (ongeveer 750 gram)
  • 400-500 gram verse zuurkool
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 zuurkoolspek (250-300 gram)
  • 100 gram mascarpone
  • 1 el peterselie
  • 1 appel

Kook de zoete aardappelen, in hun schil, voor ongeveer 15 minuten. Giet ze af en laat de zoete aardappelen daarna even afkoelen. Kook tijdens het afkoelen, de zuurkool met de spek in ruim water voor een kwartiertje. Verwarm ook de oven voor op 180 graden.

Snij de zuurkoolspek in stukjes. Meng de mascarpone, rozijnen en peterselie door de uitgelekte zuurkool. Snij de appel in plakjes. Stamp de zoete aardappel. Nu gaat alles in de ovenschaal. Onderin de zuurkool, daarop de appel, spek en als laatste de gestampte zoete aardappel.

Dit gaat 15 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Prei ovenschotel
Ovenschotel met rode kool
italiaanse filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto 2
Italiaanse filodeeg quiche

Soortgelijk

Bieten tarte tatin

Bieten tarte tatin

Een hartige taart. Een omgekeerde taart. Een groententaart. Een lekkere taart. Deze bieten tarte tatin is het allemaal. En je maakt hem met maar 4 ingrediënten. Zo makkelijk is het. Hoe maak je de tarte tatin met bieten? Wat heb je nodig? 750 gram gekookte […]

Quiche met pompoen en paprika

Quiche met pompoen en paprika

Er staan al veel quiches op de website, veelal gemaakt met filodeeg. Deze quiche ook, en helemaal in de herfstsfeer. Met pompoen. Het is een makkelijk recept, het staat binnen 15 minuten in de oven. Lees vooral snel verder voor het recept. Hoe maak je […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Als eerste de nieuwste recepten ontvangen?

Meld je hier aan

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.