Stamppot met zoete aardappel en andijvie

Stamppot met zoete aardappel en andijvie

Een gerecht met maar 3 ingrediënten? Ja, zo makkelijk kan het zijn. Een stamppot met gewone aardappelen is ook best lekker. Om meerdere redenen eet ik stamppot steeds vaker met zoete aardappelen. Ik ben dol op de zoete smaak. Maar wist je ook dat zoete aardappelen onder de groenten vallen, het is een wortel gewas. De gewone aardappel valt onder de knollen. Meer verschillen tussen de zoete en gewone aardappel lees je hier.

Recept Stamppot met zoete aardappel en andijvie

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 300-400 gram andijvie
  • 2 bakken vegetarisch (Indische) gehaktballetjes

Maak de zoete aardappels schoon. Zelf doe ik dit altijd met een afwasborstel in een klein laagje water. Je mag ze schillen, het hoeft niet. En snij een kleine stukje van de zijkanten eraf. De aardappel gaat door de midden, een hele grote in drieën.

Kook de zoete aardappel zo’n 20 minuten tot ze gaar zijn en giet ze af. Vang een klein beetje kookvocht op. Bak in de tussentijd de balletjes gaar. Stamp de zoete aardappel en voeg nu met een vork elke keer een handje andijvie door de zoete aardappel.

Wij gebruikten de Indische gehaktballetjes van Garden Gourmet. Deze zijn heerlijk gekruid. De vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager zijn bij ons ook favoriet.

Om te bewaren op Pinterest:

Stamppot met zoete aardappel om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Hutspot zonder aardappelen
Prei ovenschotel
Plaattaart met zoete aardappel en bieten

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.