Gevulde portobello met kaas en spinazie

Gevulde portobello met kaas en spinazie

Champignons zijn een fijne vleesvervanging. Wil je minder vlees eten, dan kun je dit prima vervangen met champignons. Het eiwit gehalte is namelijk vergelijkbaar met dit van vlees. En wat ik dan weer fijn vind, ze bevatten veel minder calorieën. Eet ze (en andere champignonachtige) trouwens nooit rauw. Ze bevatten schadelijke stoffen, die gelukkig onschadelijk worden als je ze verhit. Het schoonmaken vond ik altijd lastig wel een lastig klusje. Jij ook? Dan heb ik een handige tip: ik maak ze tegenwoordig schoon door ze te wrijven met een keukenpapiertje. Dus geen borsteltje speciaal voor de champignons meer.

Hoe maak je de gevulde portobello’s met kaas en spinazie?

Ingrediënten:

  • 2 portobello’s
  • 1 handje spinazie
  • 2 plakken cheddar kaas
  • 2 el roomkaas
  • peper

Snij de spinazie fijn en meng met de roomkaas en peper. Maak de portobello schoon (keukenpapiertje!). Leg hem op zijn kop (bolle kant naar beneden) en leg er eerst een plakje cheddar kaas in. Hierop leg je het roomkaas-spinazie mengel.

Leg ze op een (aluminium) schaal en ze kunnen in de oven of op de barbecue voor zo’n 15 minuten. Zodra de kaas is gesmolten is hij goed!

Om te pinnen:

portobello met spinazie en kaas

Misschien vind je dit ook lekker?

feta op de barbecue
Feta op de barbecue
portobello op de bbq
Portobello mozzarella en tomaat
Sate zelf maken
Maak zelf je saté

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Borrelbrood met pesto en mozzarella

Borrelbrood met pesto en mozzarella

Dit borrelbrood ziet er heel feestelijk uit. Vraag je je af of het moeilijk is om te maken? Nou, dan verklap ik het meteen; het is super makkelijk te maken. En je kunt ook gemakkelijk je eigen variatie maken. Met vleeswaren ertussen, of andere kazen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.