Plaattaart met zoete aardappel en bieten

Plaattaart met zoete aardappel en bieten

Dit gerecht maakte ik op de verjaardag van onze oudste zoon. Hij had al 2 jaar zijn verjaardag niet groots kunnen vieren, dus het was weer fijn om iedereen tegelijk te kunnen uitnodigen. Op een verjaardag maak ik vaak meerdere hapjes voor het buffet. Soep, quiche, pastasalade, brood, dips. Zo zoek ik elke keer naar lekkere, nieuwe combinaties. Zoete aardappel en bieten samen is erg lekker. Feta past er erg goed bij. Deze gebruikte ik al eerder bij beide groenten.

Recept plaattaart met zoete aardappel en bieten

Wat heb je nodig voor een plaat vol?

Kantoor en schoolKantoor en school
  • 1 rol roomboter bladerdeeg of zo’n 6 tot 8 plakken
  • 3 zoete aardappelen
  • 500 gram voorgekookte bieten
  • 200 gram cottage cheese
  • 200 gram feta
  • balsamico azijn

Gebruik je bevroren plakken bladerdeeg, zorg dan dat ze op tijd ontdooid zijn. Kook ook de zoete aardappelen op tijd, zo’n 15 minuten in zijn schil. Snij in de tussentijd de bieten in plakken. Als de zoete aardappelen wat zijn afgekoeld kun je de schil eraf duwen met je handen. Snij de aardappelen in plakken.

Leg op een bakplaat de bladerdeeg, verdeeld over de plaat. Smeer de cottage cheese op de bodem. Leg nu de plakken bieten en zoete aardappel erop. Druppel wat balsamico azijn erover.

Feta erop en weer in de oven

De bakplaat gaat 25 minuten in de oven. Na 10 minuten kruimel je de feta over de plaat.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Plaattaart met broccoli en serranoham
Plaattaart met spinazie, courgette en ei (1)
Plaattaart met courgette en ei
Quiche met zoete aardappel

Soortgelijk

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Hoe […]

Ravioli uit de oven

Ravioli uit de oven

Ravioli ut de oven is een makkelijk gerecht. Voor de doordeweekse avond. En met genoeg groenten. En lekker. Je kunt trouwens voor dit gerecht elke gevulde pasta gebruiken. Recept ravioli uit de oven Wat heb je nodig voor 3-4 personen? 750 gram verse ravioli (of […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.