Quiche met zoete aardappel en prei

Quiche met zoete aardappel en prei

Als ik zin heb in quiche, kijk ik vaak in de groentelade wat ik nog aan groenten heb liggen. Room en eieren heb ik sowieso altijd liggen. Mozzarella, feta of geitenkaas erbij en je hebt een goed gevulde quiche. De zoete aardappel en prei zijn verrassend lekker als combinatie.

Recept Quiche met zoete aardappel en prei

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 5 vellen filodeeg
  • 2 preien
  • 1 el pesto
  • 4 a 5 zoete aardappels (400-600 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 250 ml (plantaardige) room
  • 5 eieren

Haal de filodeeg een uur van te voren uit de vriezer en leg ze onder een licht vochtige theedoek. Kook ook alvast de zoete aardappelen in schil in een pan met water. Voor ongeveer 12 tot 15 minuten. Als je ze makkelijk kunt inprikken, zijn ze goed. Laat de zoete aardappelen afkoelen, haal het velletje eraf en snij ze dan in plakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. En snij in de tussentijd de preien in halve cirkels en bak ze in wat olie in 5 minuten tot ze glazig en een beetje bruin worden. Meng de eieren, met de room en een flinke eetlepel pesto.

In een quichevorm gaat eerst de filodeeg. Verdeel zo dat er ook wat over de rand ligt. De prei en zoete aardappel gaan onderin op de filodeeg. er overheen gaat het eimengsel. Leg hierop de mozzarella in plakjes. Drapeer nu de filodeeg wat terug rond de rand en smeer het een beetje in met olie.

De quiche gaat voor 20 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

Afbeelding van recept om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Vegetarische Sheperd’s pie
Quiche met pompoen en paprika
Quiche met spinazie en zoete aardappel

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.