Gezonde chocolade – dadelfudge

Gezonde chocolade – dadelfudge

Fudge maak je van gecondenseerde melk, suiker en boter. Als je weet dat gecondenseerde melk echt veel suikers bevat, dan zoek je graag naar gezonde alternatieven. Die heb ik gevonden in een blok kokos (santen). De suiker vervang ik door dadels en dit maakt het echt een stuk gezonder.

Recept chocoloade – dadelfudge

Dit heb je nodig:

  • 10 dadels
  • 1 blokje kokos santen (per 3 in verpakking GoTan)
  • 3 el cacaopoeder
  • wat noten
  • Voor de bovenste laag: pindakaas en kokosolie

Laat de dadels even in het water staan. Een kwartier is genoeg, langer mag ook. Maak eerst de noten fijn in een keukenmachine. Gebruik walnoten of cashewnoten. Eén handje is genoeg. Meng daarna apart de dadels, cacaopoeder en kokos santen met elkaar. Meng het goed. Nu voeg je de fijngemaakte noten toe aan het dadelmengsel en zorg dat het ook goed gemengd is. Het mengen gaat iets beter als je er een eetlepel kokosolie toe voegt.

Als laatste maak je bovenste laag met 2 a 3 eetlepels pindakaas én kokosolie. Smelt eerst de kokosolie in een pannetje en voeg de pindakaas toe. Meng goed. Dit is erg vloeibaar. Stort de dadelfudge in een handige vorm of bakje met deksel. Druk het aan met de achterkant van je lepel. Daarna gaat het vloeibare pindakaas eroverheen. Dek de vorm af en laat het afkoelen in de koelkast voor minimaal 3 uur. De bovenste laag doet het niet goed in de vriezer, dus hou ze alleen in de koelkast.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van recept om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

muffin met banaan in gekleurde muffinvorm
Bananenmuffins
kokosmakronen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.