Markeelsalade

Markeelsalade

Makreel is een gezonde vis. Een vette vis, boordevol de gezonde vetten, maar ook eiwitten. Maak een makreelsalade voor op je broodje of toast met een verjaardag. En heel fijn, de salade is makkelijk te maken.

Gerookte etenswaren, zoals makreel, kip en rookworst, zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Voor de rooksmaak van deze producten wordt er namelijk rookaroma toegevoegd en ze worden dus helemaal niet gerookt. Deze toevoeging van rookaroma is niet gezond en wordt door de EU verboden. Kijk dus goed naar de verpakking en zoek op rookaroma. Staat er alleen rook, dan is het gerookt en dus prima.

Recept voor makreelsalade

Dit heb je nodig:

  • 150-200 gram gerookte makreel
  • citroensap van 1 citroen
  • 1 a 2 el kappertjes
  • halve frisse appel
  • 1 klein sjalotje
  • 3 el yoghurt
  • beetje mosterd

Haal de makreel uit elkaar met 2 vorken. Snij de appel en sjalotje fijn. Meng nu alle ingrediënten met elkaar. Zelf had ik nog grotere kappertjes met steel, zogenaamde kapperappeltjes, liggen. Deze heb ik gehalveerd. Kleine kappertjes kunnen er zo in. Knijp ook nog de citroensap over de salade.

Om te bewaren op Pinterest:

makreelsalade

Misschien vind je dit ook lekker?

4 broodsalades met link naar alle broodsalades
Quinoa met zalm, courgette en pesto
Quinoa met zalm, courgette en pesto

Soortgelijk

Pittige roomkaassalade

Pittige roomkaassalade

Laatst kocht ik een heerlijke roomkaassalade in de supermarkt. Zo lekker dat ik hem zelf wilde maken. Dat is niet zo moeilijk, kijken op de ingrediëntenlijst, mengen en proeven maar. Omdat alles zo vers is, bewaar je hem maar een paar dagen in de koelkast. […]

Gezond beleggen – bietenspread

Gezond beleggen – bietenspread

Een vegetarische broodsalade, zo gemaakt en gezond. En maar 2 ingrediënten. Ja echt, bieten en feta. Dat is alles. Dat maakt deze bietenspread ook zo makkelijk. Oh maar ook omdat hij gewoon erg lekker is. Recept bietenspread Dit heb je nodig: Snij de bieten al […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.