Gepofte boekweitrepen met chocolade

Gepofte boekweitrepen met chocolade

Ken je gepofte boekweit al? Zo maak je heel makkelijk rijstwafels. Zelf maak ik liever deze chocolade repen met pindakaas. Dat is ook makkelijk gemaakt. Wat pindakaas, kokosolie, chocolade en gepofte boekweit mengen en laten afkoelen tot je er repen van kunt snijden. Heerlijk als tussendoortje om mee te geven naar school. Tip: doe dit niet als het warm is, dan smelt het en wordt het snel een kliederboel.

Recept gepofte boekweitrepen met chocolade

Dit heb je nodig:

  • 150 gram pure chocolade of druppels
  • 2 el pindakaas
  • 1 el kokosolie
  • 40-50 gram gepofte volkoren boekweit

Laat de kokosolie smelten in een pannetje en voeg meteen de pindakaas toe. Zodra dit goed gemengd is, kunnen de pure chocolade druppels erbij. Als je een chocoladereep gebruikt, snij deze dan eerst fijn.

Blijf roeren door de chocolade tot alles is opgelost en één geheel is. Meng de chocolade door de korrels en stort alles in een handige vorm zoals een siliconen bakvorm. Laat de vorm minimaal een uurtje in de koelkast voordat je ze snijdt in repen. En bewaar afgesloten in de koelkast.

gepofte boekweitrepen met chocolade en pindakaas

Om te bewaren op Pinterest:

gepofte boekweitrepen met chocolade

Misschien vind je dit ook lekker?

Havermoutkoekjes met banaan en pindakaas
Havermoutkoekjes met banaan en pindakaas
crunchy chocolade reepjes
Crunchy chocolade reepjes
dadelfudge
Dadelfudge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.