Shakshuka uit de oven

Shakshuka uit de oven

Shakshuka maken we thuis regelmatig. De basis is altijd tomaten, paprika en ei. Maar ik voeg er graag ook wat aan toe. Zo kijk ik ook wat ik nog heb liggen. In dit recept ook. De courgette en de vegetarische gehaktballetjes horen er dan officieel niet in. Maar met allebei doe ik mijn kinderen echt een plezier. De courgette vind ik ook wel fijn voor wat extra groenten. Deze variant maakte ik in de oven.

Recept shakshuka uit de oven

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 5 trostomaten
  • 4 eieren
  • 1 courgette
  • schaal (vegetarische) gehaktballetjes
  • 400 gram passata di pomodoro
  • 1 el shakshuka kruiden (zoals paprikapoeder, komijn, korianderzaad)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de puntpaprika en ui fijn. Snij ook de trostomaten en courgette in blokjes. Je mag ze ontvellen, als je dat velletje niet fijn vind. Voor het ontvellen gaan de trostomaten – met een kruisje – in een bak met kokend heet water. Na 5 minuten haal je ze uit het water en laat ze even afkoelen. Nu kun je het velletje er makkelijk af halen en ze in blokjes hakken. Stort alles, ook de kruiden, in een ovenschaal. Gewoon rauw dus. Meng het in de ovenschaal, verdeel de gehaktballetjes daarna pas in de schaal en doe het in oven voor 20 minuten.

KokenKoken

Haal na de 20 minuten de ovenschaal eruit en maak 4 kuiltjes en breek de eieren boven het kuiltje. Nu gaat de ovenschaal voor nog eens 8 minuten in de oven tot de eieren goed gestold zijn.

Dit is lekker met zelf gemaakt naanbrood. Zonder het naanbrood is dit een koolhydraatarm recept.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van gerecht om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

shakshuka in een wokpan
Shakshuka
afbeelding van 2 makkelijke maaltijden met link naar recepten om te bewaren op Pinterest

Soortgelijk

Shakshuka – een heerlijk tomaten en ei prutje

Shakshuka – een heerlijk tomaten en ei prutje

Ken je shakshuka al? Dit is een tomatenprutje, met uien en eieren en vaak met komijn. Het is een gerecht uit Noord-Afrika. Ik wilde hem, vooral voor mijn mannen, met vlees maken. En ik had nog 2 aubergines liggen die op moesten, dus mijn shakshuka maakte […]

Vegetarische Shakshuka

Vegetarische Shakshuka

Shakshuka, of wel shakshoeka, is een gerecht uit TunesiĆ«, met tomaat, ui en paprika. Je kunt er echt wel meer groenten in kwijt. Samen met gestolde eieren is het een complete maaltijd. Wist je dat het ook als ontbijt wordt gegeten? Hoe maak je vegetarische […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

%d bloggers liken dit: