Bulgur met shakshuka

Bulgur met shakshuka

Laatst was ik op zoek naar een makkelijk recept. Duh, mijn website staat er vol van. Maar ik wilde weer eens wat anders. Veel inspiratie vind ik tegenwoordig van de filmpjes op de socials. Maar ook in de allerhande. Ik ben dol op shakshuka, dus mijn oog viel daar meteen op. Shakshuka met couscous. Of met bulgur in mijn geval. Shakshuka zit boordevol groenten en is vegetarisch.

Recept bulgur met shakshuka

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram bulgur
  • 4 eieren
  • 500 gram roma of trostomaten
  • 1 of 2 rode (punt) paprika
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 aubergine
  • 1 el shakshuka kruiden

Snij de ui en paprika fijn en de aubergine in blokjes. Wil je – net als ik – het velletje af van de tomaat? Maak dan een inkeping in het kruis van de tomaat en laat het een paar minuten in heet water liggen. Zo krijg je het velletje er makkelijk af. Snij de tomaten in blokjes. Bak nu de ui en paprika aan. Voeg na een paar minuten de aubergine toe en laat het zacht bakken. Dit duurt vaak wel 5 minuten. Voeg nu de tomaten, tomatenblokjes en de kruiden toe. Zelf maak ik regelmatig shakshuka, dus ik heb tegenwoordig een kruidenmengsel Shakshuka. Heb je dit niet. Dan kun je paprikapoeder, komijn, cayennepeper, korianderzaad gebruiken. Meng dit goed en laat het even pruttelen. Maak nu 4 gaten in het mengsel en breek het ei erboven. Laat dit zeker 10 minuten, op laag vuur pruttelen met een deksel op de pan.

Maak in de tussentijd de bulgur klaar. Je kunt het natuurlijk ook met couscous of quinoa. Het verschil weten tussen couscous, bulgur of quinoa?

Zo heb je een makkelijke maaltijd vol met groenten.

Om te bewaren op Pinterest:

Bulgur met shakshuka om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.