Mexicaanse lasagne (vegetarisch)

Mexicaanse lasagne (vegetarisch)

Op zondag eten wij nog wel eens lasagne of moussaka. Tijd om te koken, en tijd om de oven zijn werk te laten doen. Omdat Mexicaans bij ons één van de favoriete maaltijden is, maakte ik de lasagne eens Mexicaans. Mexicaans door er bonen en mais aan toe te voegen, en de je vervangt de lasagnebladen door tortilla’s. Echt een aanrader als je dol bent op Mexicaans eten.

Recept vegetarische Mexicaanse lasagne

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 tot 10 volkoren tortilla’s
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 a 2 puntpaprika’s
  • 1 blik bonen (400 gram) zoals kidney of zwarte bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 700 ml passata di pomodoro
  • cheddar
  • beetje zure room of roomkaas

Snij de uien en knoflook fijn. En de puntpaprika in stukjes. Bak deze in een pan aan. Voeg nu de kruiden en passata toe. Meng het en voeg ook de bonen en mais toe. Tip: spoel de kidneybonen altijd even af onder de kraan, die zorgt ervoor dat de zetmeel van de bonen afspoelt.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak nu de ovenschotel op. Begin met een klein laagje saus. Voeg daar de tortilla’s op. In mijn ovenschaal gingen 1,5 tortilla. Maak het vooral passend hoe het lukt in jouw schaal. Na 2 laagjes heb ik een klein laagje geraspte cheddar verstopt. Als laatste gaan de tortilla’s met een laagje roomkaas (of zure room) en geraspte cheddar. Dit gaat 25 tot 30 minuten in de oven.

Heb je grote eters, doe er dan 10 tortilla’s in en 2 punt paprika’s.

Om te bewaren op Pinterest:

Mexicaanse lasagne op een bordje met de ovenschaal erachter

Misschien vind je dit ook lekker?

Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips in een ovenschaal
Mexicaanse ovenschotel
groentelasagne
Groentelasagne
Mexicaanse tortilla met zoete aardappel
Tortilla met zoete aardappel

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.