Granola uit de oven met kikkererwtensap

Granola uit de oven met kikkererwtensap

Wist je dat de sap uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd wordt. En het is echt zonde als je het weggooit. Zo kun je er veel mee maken, zoals meringue. Ik zag op instagram een filmpje van Lenna Omrani die de sap gebruikte om de granola extra crunchy te maken. Dat wilde ik wel eens proberen.

Recept granola uit de oven

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gemixte noten en pitten
  • 300 gram fijne havermout
  • kikkererwtensap van blik van 400 gram
  • 3 scheuten agavesiroop
  • 3 el chiazaad of lijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 100 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak de noten en pitten wat fijner in de keukenmachine. Bedenk zelf hoe fijn je het wilt. Als je grove havermout hebt, kun je deze tegelijkertijd meedraaien in de keukenmachine. Mix de kikkererwtensap met een keukenmixer tot een dikke room. Meng nu de notenmix, havermout, kaneel en agavesiroop met de kikkererwtensap. En maak wat lekkers met de kikkererwten die je niet gebruikt, zoals hummus of een vegetarische burger.

Stort de granola op een bakplaat met bakpapier en zet het zo’n 45 minuten in de oven. Hussel elke 10 minuten de granola even door elkaar. Zo voorkom je dat het verbrand.

Laat de granola eerst goed afkoelen en doe dan de rozijnen en zaden erbij.

Om te bewaren op Pinterest:

Granola uit de oven met kikkererwtensap

Misschien vind je dit ook lekker?

ontbijtcake met appel en peer
ontbijtcake met appel en peer
4 verschillende granola recepten

Soortgelijk

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt? Ik doe regelmatig onderzoekjes op de ingrediĆ«ntenlijst van producten in de supermarkt. Dit is echt de moeite waard. Sommige verpakkingen geven de verwachting dat het product erg gezond is. Dit is echt niet altijd het geval! Vandaag […]

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Granola, een heerlijk knapperig ontbijtje. Samen met yoghurt of kwark en fruit gewoon een goed begin van de dag. Ik maak het regelmatig zelf, een hele bakplaat vol. Daarna in een glazen pot, die mooi staat in de keuken. En toch even geen tijd gehad, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.