Overzicht seizoensgroenten en fruit per maand

Overzicht seizoensgroenten en fruit per maand

Seizoensgroenten, de groenten die in die maand in ons eigen land groeien. Een heel milieubewuste keuze om vooral groenten van de maand te eten. Andere groenten hebben een weg met het vliegtuig en de vrachtwagen gehad. Je bent milieubewust bezig als je groenten uit het seizoen koopt. Deze groenten zijn ook nog eens verser én goedkoper. Sommige groenten komen nooit uit Nederland, bijvoorbeeld de door mij zo geliefde avocado. Deze komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika, en wordt nu onder andere uit Israël of Chili geïmporteerd. Geen avocado meer eten? NEE! Avocado is zo gezond, met zijn gezonde vetten en vele vezels. Maar probeer wel zoveel mogelijk groenten van de maand te kopen. 

Seizoensgroenten van de maand Januari

Aardappelen, aardpeer, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, rode biet, rode kool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool, wortelen

Seizoensgroenten van de maand Februari

Aardappelen, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool, wortelen

Seizoensgroenten van de maand Maart

Aardappelen, bloemkool, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, radijs, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spinazie, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool, wortelen

Seizoensgroenten van de maand april

Andijvie, asperge, biet, bloemkool, broccoli, champignons, komkommer, koolraap, kropsla, postelein, prei, raapstelen, rabarber, radijs, rode kool, spinazie, taugé, tomaten, tuinkers, veldsla, venkel, ijsbergsla, witlof, zuurkool

broccoli-952532_1920

Seizoensgroenten van de maand mei

Asperges,bloemkool, doperwten, kropsla, paddenstoelen, prei, raapstelen, radijs, spinazie, spitskool, tuinkers, uien, waterkers, wortelen

Seizoensgroenten van de maand Juni

Aardappelen, andijvie, artisjok, asperges, bloemkool, broccoli, doperwtjes, groene selderij, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, prei, raap, radijs, savooiekool, spinazie, spitskool, tomaten, uien, venkel, wortelen

Seizoensgroenten van de maand Juli

Aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, doperwtjes, groene selderij, komkommer, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, paprika, prei, radijs, rode biet, rode kool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaat, uien, witte kool, wortelen

Seizoensgroenten van de maand Augustus

Aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, maïs, paddenstoelen, paprika, pompoen, prei, raapstelen, radijs, rode biet, rode kool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaat, uien, witte kool, wortelen

Seizoensgroenten van de maand September

Aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, maïs, paddenstoelen, paprika, pompoen, prei, raap, raapstelen, radijs, rode biet, rode kool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaat, uien, venkel, witte kool, wortelen

Seizoensgroenten van de maand Oktober

Aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, paprika, pastinaak, pompoen, prei, raap, raapstelen, radijs, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, snijbonen, spinazie, spitskool, spruiten, tomaat, uien, veldsla, venkel, witlof, witte kool, wortelen

Seizoensgroenten van de maand November

Aardappelen, andijvie, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, venkel, witlof, witte kool,  wortelen

Seizoensgroenten van de maand December

Aardappelen, andijvie, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool, wortelen

Seizoensfruit het hele jaar door:

Ananas, appel, banaan, druif, granaatappel, grapefruit,  mandarijn, meloen, nectarine, peer, pruim, sinaasappel

Waar komen de groenten en fruit uit de supermarkt vandaan? En hoeveel energie en hulpmiddelen zijn er gebruikt? Zie hier de link naar Milieu centraal voor meer informatie of bekijk het zelf per product.

Om te pinnen:

overzicht seizoensgroenten per maand

Misschien ook interessant?

Aardappelen naast de pan, schil je ze of niet?
Zijn deze kooktips grote onzin?
groenten in een regenboog met verschillende kleuren
Vezels, laat ze voor je werken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.