5 etenswaren die ik afraad

5 etenswaren die ik afraad

Ik hou van eten die iets voor je gezondheid doen. Maar er zijn ook etenswaren die je wat mij betreft mag laten staan. Hieronder 5 etenswaren die ik afraad.

Wit brood

Wit brood is alleen fijn als je last hebt van je darmen (diarree) of de dag dat je een marathon gaat lopen. Dat zijn momenten dat je namelijk je darmen even met rust wilt laten. Als vergelijk met volkorenbrood, bevat wit brood meer suiker. En er zitten veel minder vezels in wit brood, terwijl voor een gezonde darmflora die vezels zo belangrijk zijn.

Diepvriespizza

Zoals in veel kant-en-klaarmaaltijden bevatten diepvriespizza’s veel zout. Ze zijn niet voedzaam en vullen je maag met lege calorieën. Het bevat veel extra calorieën, zout en suiker, maar heeft weinig tot geen voedingswaarde. Je lichaam is veel langer bezig om het teveel aan zout en suiker te verwerken. En teveel aan suiker wordt omgezet in vet, niet doen dus!

Maak je pizza liever zelf!

Energiedrank

Dit soort dranken leveren niet de energie die je nodig hebt, maar eerder de schijn van energie. Ze zitten vol met cafeïne en kunnen hoofdpijn en zenuwachtigheid veroorzaken. Een blikje Red Bull van 250 ml bevat gewoon 7 suikerklontjes! In het nieuws lees je er steeds vaker over, mensen die opgenomen zijn in het ziekenhuis met leverproblemen. De artsen zien dezelfde symptomen als bij overmatig alcohol gebruik. Flinke oeps.

Witte rijst

Deze rijstsoort is zo wit omdat hij gewassen en gereinigd is, en zo worden de voedzame stoffen eruit gewassen. Je kunt beter voor de veel voedzamere volkorenrijst of zilvervliesrijst kiezen.

rice-607987_640

Ketchup

Sommige mensen voegen aan elke saus ketchup toe. Hou er rekening mee dat ketchup veel zout en vooral VEEL suiker bevat. 1 eetlepel is 15 ml, en dat betekent 1 suikerklontje per eetlepel! Mijn jongste zoon heeft al jaren last van eczeem, door onder andere de ketchup tot een minimum te beperken is de eczeem heel veel minder geworden.

bread-390247_640Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.