Huis – tuin en keukentips #2

Huis – tuin en keukentips #2

Het is tijd voor een tweede huis, tuin en keukentips. Lees hier de eerste 5 tips. Er zijn ook zoveel tips. Tips die jouw leven makkelijker maken, goedkoper, gezonder.

 1. Basilicumplantje

  Een plantje is veel goedkoper dan een plastic bakje kopen. De prijs is bijna hetzelfde, maar het plantje gebruik je meerdere malen. Tijm en peterselie zijn heel goed te houden in de tuin! Basilicum doet het vaak niet goed in de tuin. En als je ze in een kruidenpot van Rosti Mepal zet, heb je maanden lang plezier van je plantje. En het ruikt ook zo lekker in je keuken.

 2. Langzaam rijpen bananen

  Bananen rijpen doordat er een stof vrijkomt via de bovenkant (de steel) van de banaan. Wil je dat de banaan niet zo snel rijpt? Wikkel de steel dan in met plastic folie. In de supermarkt worden sommige trossen verkocht met een plastic folie. Nu weet je ook waarom!

 3. Eierwekker

  Je kent allemaal wel een normale eierwekker. Maar een vriendin gebruikt deze eierwekker. De wekker gaat tegelijk met de eieren in de pan. En hij verkleurt tot hard – medium – soft, zodat je weet wanneer je de eieren eruit wilt halen. Zoals ze zelf al zeggen – fool proof!

 4. Zuiverende planten

  Een plant is een mooie accessoire in je huiskamer. Maar planten zuiveren ook je lucht in de kamer. In de lucht in huis zitten chemicaliĆ«n, door tapijten, verf, kaarsen, schoonmaakmiddelen. Bepaalde kamerplanten zuiveren extra goed, denk aan een Ficus, aloĆ« Vera, Chrysant, Lepelland, Drankbloedplant en veel palmsoorten. Niet zo’n fan van kamerplanten, plaats er toch een paar van deze voor jouw eigen goede doel.

 5. Fruitvliegjes

  Voorkomen van fruitvliegjes is beter dan genezen, weet ik uit ervaring. Hoe voorkom je fruitvliegjes? Hou je fruitschillen niet te lang op het aanrecht, maar meteen in de kliko (en dus ook niet in de vuilnisbak). Maak je aanrecht regelmatig schoon en ruim je bordje met fruitsappen meteen in de vaatwasser.  Hou je fruitvliegjes? Neem dan een vleesetende plant. Ziet er leuk uit en doet echt zijn werk. Alleen niet zo snel. Snellere oplossing is een laagje zoetigheid in een glas en daarop een trechter van papier. Zo kunnen ze erin maar niet eruit.

  Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook interessant?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.