Broccolicake met tomaatjes en gerookte kip

Broccolicake met tomaatjes en gerookte kip

Een broccolicake. Tja, ik moet het toch een naam geven. Door de broccoli fijn te maken, krijg je minder klachten van je kinderen dat broccoli vies is. Ik gebruik maar 5 vellen filodeeg. Het is dus meer om het bij elkaar te houden, dan om als dikke bodem te gebruiken. Dit maakt het ook minder zwaar qua koolhydraten.

Hoe maak je de broccolicake?

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 5 vellen filodeeg
 • 2 kleine broccoli
 • 4 eieren
 • 200 gram gerookte kip
 • 1 a 2 handen cherrytomaatjes
 • 150 ml room (rice cuisine)
 • handje geraspte harde kaas
 • tijm of andere kruiden
 • peper

Haal de filodeeg op tijd uit de vriezer om te ontdooien. Maak de broccoli fijn in de keukenmachine. Meng in een kom de eieren met de room, kaas en kruiden. Maak kleine (lange) stukjes van de gerookte kip.

Drapeer de filodeeg in een ingevette cakevorm. Begin met een laagje gerookte kip. Voeg de fijne broccoli toe, en verdeel daarin de tomaatjes. Nu nog een keer een laag gerookte kip, broccoli en tomaatjes.

Giet het eimengsel eroverheen.

Drapeer de filodeeg over het broccoli- eimengsel. Verwarm wat roomboter en smeer deze over de bovenkant van de filodeeg.

Zet het 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.

Dit gerecht kun je prima een dag van te voren helemaal klaar maken. Dan is het alleen nog warm maken in de oven (15 minuten).

broccolicake

Misschien vind je dit ook lekker?

Stamppot met pompoen en broccoli
Eenpansgerecht met kip
cheesy risotto met broccoli
cheesy risotto met broccoli


4 thoughts on “Broccolicake met tomaatjes en gerookte kip”

 • Vandaag gegeten, maar helaas overheerste er een bittere smaak. Nu ben ik ook bijzonder (zintuigelijk) prikkelgevoelig, maar ik vroeg me af wat het was dat zo bitter smaakte. Zou het de broccoli kunnen zijn die niet helemaal gaar was? En denk je dat het te verhelpen is met kort gekookte of gestoomde broccoli IPV rauwe? Of krijg ik dan broccoli-pap als ik het fijn probeer te malen. Ben benieuwd of iemand die smaak herkent trouwens, al treedt die bitterheidsvoor een ander waarschijnlijk minder op de voorgrond.

  • Hoi Hanna, Dank voor je reactie en vervelend dat de bittere smaak overheersde. Eerst stomen is helaas geen optie, omdat je dan moes maakt van de broccoli. Wat je wel kunt doen is de fijngemaakte broccoli voorgaren. De makkelijkste manier hiervoor is door het even een paar minuten te laten staan in kokend heet water. Succes ! Ik hoop dat je het nog een keer wilt proberen. gezonde groetjes Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.