Courgettetaart met geitenkaas

Courgettetaart met geitenkaas

Er staan al veel quiche recepten op mijn website. Veelal met filodeeg. Zo lekker makkelijk om die dunne vellen te draperen en om het ei-roommengsel met de groenten bij elkaar te houden. Deze combinatie van courgette, tomaat en geitenkaas is erg lekker en ook nog eens kindvriendelijk. De geitenkaas kun je altijd nog vervangen door mozzarella of feta.

Hoe maak je de courgettetaart met geitenkaas?

Wat heb je nodig?

  • 2 grote courgette
  • 5 plakken filodeeg
  • 200 gram plakjes geitenkaas
  • 1 bakje kleine tomaatjes
  • 4-5 eieren
  • 200 ml plantaardige room
  • peper en kruiden als tijm of rozemarijn

Haal een half uur van te voren de filodeeg uit de vriezer, en uit zijn verpakking. Leg het onder een theedoek. Rasp de courgette grof en laat het uitlekken in een theedoek. Laat eventueel nog een paar plakjes courgette over, voor boven op de taart.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Meng de room met de eieren en kruiden en meer dan de helft van de verkruimelde geitenkaas. Laat ook een paar plakjes geitenkaas over. Snij de tomaatjes door de midden.

Leg de filodeeg in een quichevorm. Leg de geraspte courgette erin en daarna het eimengsel. Daarop gaan de courgette en geitenkaasplakken, aangevulde met de tomaatjes.

De taart gaat 45 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

quiche met zalm en broccoli
Quiche met zalm en groene groenten
italiaanse filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto 2
Italiaanse quiche
Pasta met feta uit de oven

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.