Courgettetaart met geitenkaas

Courgettetaart met geitenkaas

Er staan al veel quiche recepten op mijn website. Veelal met filodeeg. Zo lekker makkelijk om die dunne vellen te draperen en om het ei-roommengsel met de groenten bij elkaar te houden. Deze combinatie van courgette, tomaat en geitenkaas is erg lekker en ook nog eens kindvriendelijk. De geitenkaas kun je altijd nog vervangen door mozzarella of feta.

Hoe maak je de courgettetaart met geitenkaas?

Wat heb je nodig?

Kantoor en schoolKantoor en school
  • 2 grote courgette
  • 5 plakken filodeeg
  • 200 gram plakjes geitenkaas
  • 1 bakje kleine tomaatjes
  • 4-5 eieren
  • 200 ml plantaardige room
  • peper en kruiden als tijm of rozemarijn

Haal een half uur van te voren de filodeeg uit de vriezer, en uit zijn verpakking. Leg het onder een theedoek. Rasp de courgette grof en laat het uitlekken in een theedoek. Laat eventueel nog een paar plakjes courgette over, voor boven op de taart.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Meng de room met de eieren en kruiden en meer dan de helft van de verkruimelde geitenkaas. Laat ook een paar plakjes geitenkaas over. Snij de tomaatjes door de midden.

Leg de filodeeg in een quichevorm. Leg de geraspte courgette erin en daarna het eimengsel. Daarop gaan de courgette en geitenkaasplakken, aangevulde met de tomaatjes.

De taart gaat 45 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

quiche met zalm en broccoli
Quiche met zalm en groene groenten
italiaanse filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto 2
Italiaanse quiche
Pasta met feta uit de oven

Soortgelijk

Quiche met artisjok

Quiche met artisjok

Quiche is voor mij echt een favoriet avondmaal. En waarom? In een hartige taart of quiche kun je verschillende groenten kwijt. En je kunt hem heel goed een avond ervoor al klaarmaken. Handig als je de avond daarna laat thuis bent, dan is het oven […]

Quiche van filodeeg met zalm en groene groenten enzo

Quiche van filodeeg met zalm en groene groenten enzo

Een quiche is zo’n makkelijk gerecht om groenten in te verwerken. Een quiche maak je vaak van bladerdeeg, bladerdeeg bevat wel veel calorie├źn. Nu ben ik niet van de calorie├źn tellen, maar in dit geval een keer wel. Ik zal het je uitleggen. Als je […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.