Kruidige soep met bloemkool en zoete aardappel

Kruidige soep met bloemkool en zoete aardappel

Deze soep met bloemkool en zoete aardappel is een goed vullende, kruidige, dikke soep. Prima als lunch of avondeten. Hij is kruidig – bijna pittig – door de peper en koriander.Ik zeg het wel vaker, maar eet je soep ook een keer als lunch. Twee koppen vult genoeg, en je hebt dan geen brood erbij nodig. Daardoor koolhydraatarm en je krijgt een goed portie groenten binnen.

Hoe maak je de kruidige soep met bloemkool en zoete aardappel?

Ingrediënten:

  • kleine of halve grote bloemkool
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode peper
  • duim stuk gember
  • 1,5 liter groentebouillon
  • half bosje koriander
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad

Snij de ui, knoflooktenen, rode peper (zonder zaadjes) en gember fijn. Maak de bloemkool in kleine roosjes  en de zoete aardappel in blokjes. Het snijwerk is nu gedaan en met een soep maken daarmee het meeste werk.

Bak nu in wat olie de ui. Voeg na 1 minuut de rode peper, knoflooktenen, gember en de kruiden kurkuma en komijnzaad erbij. Bak dit nog 1 minuut. Voeg de groentebouillon toe met de koriander, bloemkool en zoete aardappel. Kook dit 15 minuten tot de bloemkool en aardappel gaar zijn. Pureer met de staafmixer in de pan en je soep is klaar.

Variatie: wil je liever niet te pittig? Laat de rode peper dan achterwegen, of verwerk maar een halve rode peper in de soep.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

soep van bloemkool en pastinaak
Soep van bloemkool en pastinaak
kruidige pompoensoep met feta
Kruidige pompoensoep met feta
Vegetarische erwtensoep

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.