Gevulde puntpaprika met couscous

Gevulde puntpaprika met couscous

Op de barbecue ligt bij ons vaak iets anders dan vlees. Ja, groenten. Gebakken aubergine, of portobello. Heerlijk! Deze gevulde puntpaprika met couscous eet ik ook wel eens als lunch, en dan dus in de oven. De couscous maak je met wat je nog hebt liggen, en is ook zo gemaakt. Vullen en hup de barbecue op.

Hoe maak je de gevulde puntpaprika?

Dit heb je nodig:

  • 1 grote of 2 kleine puntpaprika’s
  • 100 gram volkoren couscous
  • half potje zongedroogde tomaten
  • 100 gram (vegan) feta
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 2 el groene olijven
  • extra vierge olijfolie
  • optioneel: kruiden naar keuze

Maak de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven. Je kunt natuurlijk ook bulgur of quinoa gebruiken. Snij de zongedroogde tomaten fijn en de olijven door de helft of in plakjes. Meng de couscous met de tomaten, olijven en de helft van de feta. Verkruimel de feta als je een blok gebruikt. Of gebruik feta in blokjes. Gebruik je feta of zongedroogde tomaten met toegevoegde kruiden en olie, neem deze dan lekker mee uit de pot. Je hoeft dan geen kruiden of olijfolie meer toe te voegen. Anders dus wel.

Maak de paprika schoon en halveer hem in de lengte. De paprika vul je met het couscousmengsel en leg er nog de rest van de feta overheen. Ze gaan de barbecue op voor ongeveer 15 minuten. Ze kunnen natuurlijk ook in de oven, op 180 graden en ongeveer dezelfde tijd.

Op de BBQ – met gevulde portobello

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Gevulde paprika
4 vega burgers
Vegetarische burgers


Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Watermeloensalade met feta

Watermeloensalade met feta

Vind je feta met watermeloen een rare combinatie? Nou, dat is het dus zeker niet. Wat een heerlijk combinatie. Frisse watermeloen met de zoutige feta.  Deze watermeloensalade is een heerlijk zomers gerecht.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Als eerste de nieuwste recepten ontvangen?

Schrijf je nu gratis in !

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.