Zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes

Frietjes van zoete aardappel! Gezonde, knapperige frietjes uit de oven. Nou ja, knapperig. Dat lukte niet zo, niet zoals de dikke Vlaamse friet. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd, eerst een half uur laten weken in koud water of hele hoge temperaturen. Helaas werkte dat bij mij niet. Misschien ligt het aan de oven of aan mijzelf. Deze  zijn dus misschien niet zo knapperig, maar wel heerlijk en gezond.

Friet van zoete aardappel zorgt veel minder voor de  snelle stijging van je bloedsuikerspiegel, zoals de normale aardappel wel doet. En wist je dat de zoete aardappel een groente is! En we eten te weinig groenten, dus hup met die zoete aardappel als friet.

Hoe maak je zoete aardappel friet?

Ingrediënten:

  • 3 grote zoete aardappel (ongeveer 1 kilo)
  • kruiden naar keuze, komijn of paprikapoeder
  • 2 flinke scheuten olie

Verwarm de oven voor op 200 C.

Snij de zoete aardappel (met of zonder schil) in dikke plakken, daarna in lange friet. Leg een bakpapier op een bakplaat met de zoete aardappel friet. Meng de zoete aardappel met de olie en kruiden naar keuze. Paprikapoeder past hier goed bij. Cayennepeper is erg lekker, en wat pittig. Komijnpoeder is weer eens wat anders en past ook erg goed bij de zoete aardappel.

De bakplaat gaat 45 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

zoete aardappel slaatje
Zoete aardappel slaatje
Pita Pizza


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.