zoete aardappelfriet

Zoete aardappel frietjes

Frietjes van zoete aardappel! Gezonde frietjes uit de oven. Ik heb al meerdere keren geprobeerd om ze goed knapperig te krijgen, zoals de echte Vlaamse friet. Er zijn veel tips op internet; eerst een half uur laten weken in koud water of hele hoge temperaturen. Helaas werkte dat bij mij niet. Daarom, laat de knapperige Vlaamse friet gaan en kies voor de heerlijk zoete maar gezondere zoete aardappel friet. Misschien niet zo knapperig, maar wel heerlijk en gezond. Deze friet zorgt veel minder voor de  snelle stijging van je bloedsuikerspiegel, zoals de normale aardappel wel doet. En wist je dat de zoete aardappel een groente is! En we eten te weinig groenten, dus hup met die zoete aardappel als friet.

Hoe maak je zoete aardappel friet?

Ingrediënten:

  • 3 grote zoete aardappel (ongeveer 1 kilo)
  • kruiden naar keuze, komijn of paprikapoeder
  • 2 flinke scheuten olie

Verwarm de oven voor op 200 C.

Snij de zoete aardappel (met of zonder schil) in dikke plakken, daarna in lange friet. Leg een bakpapier op een bakplaat met de zoete aardappel friet. Meng de zoete aardappel met de olie en kruiden naar keuze. Paprikapoeder past hier goed bij. Cayennepeper is erg lekker, en wat pittig. Komijnpoeder is weer eens wat anders en past ook erg goed bij de zoete aardappel.

De bakplaat gaat 45 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook leuk?

Linzen ovenschotel met zoete aardappel
Pizzabodem van courgette
Zoete aardappel avocado slaatje

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.