Zoete aardappel – avocado slaatje

Zoete aardappel – avocado slaatje

Zoete aardappel, mijn favoriete aardappel. Want het is geen aardappel, maar een groente (knol)! Ik was op zoek naar een recept met zoete aardappel als salade. Voor bij de barbecue of als avondeten met  een stukje vlees of vis. Ik kon geen lekker recept vinden, maar had wel al in mijn hoofd dat ik een soort slaatje wilde maken, met yoghurt in plaats van mayonaise. En met avocado, ik hoef niet meer te zeggen dat ik daar zo gek op ben. En vaak heb je geen recept nodig, maar is het idee in je hoofd meteen goed.

Hoe maak je deze zoete aardappel – avocadoslaatje?

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 tomaat
  • 2 kleine of 1 grote avocado
  • 2 el (geiten) yoghurt
  • 1 el cayennepeper
  • handje pecannoten (of walnoten)
  • wat citroensap

De zoete aardappelen kook je in een pan. Je wast de aardappels, maar ze hoeven nog niet in stukjes of geschild. Na het koken van zeker 20-25 minuten, laat je ze afkoelen. Het velletje kun je vrij makkelijk van de aardappel af schrapen met je duim.

Haal het vruchtvlees uit de tomaat. De zoete aardappel, avocado en de tomaat gaan in blokjes. Meng de yoghurt, citroensap en cayennepeper met elkaar en voeg daarna toe aan het zoete aardappel mengsel. Maak de pecannoten fijn in je hand en meng alles.

Een heerlijke salade voor de lunch of als bijgerecht. 

Om te pinnen:

Zoete aardappelslaatje

Misschien vind je dit ook lekker?

cole slaw
Coleslaw
quinoa zalm
Quinoa met zalm en groenten
filodeegbakjes met pittig gehakt
Filodeegbakje met kruidig gehakt

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Linzensalade met feta

Linzensalade met feta

Deze linzensalade is een salade die goed vult. Eet hem als lunch of als bijgerecht bij de barbecue of buffet. In linzen zitten lekker wat vezels, maar ook zink en B-vitamines. Koop je ze gekookt, koop ze dan in een glazen pot. En spoel ze […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.