Zoete aardappel – avocado slaatje

Zoete aardappel, mijn favoriete aardappel. Want het is geen aardappel, maar een groente! Ik was op zoek naar een recept met zoete aardappel als salade. Voor bij de barbecue of als avondeten met  een stukje vlees of vis. Ik kon geen lekker recept vinden, maar had wel al in mijn hoofd dat ik een soort slaatje wilde maken, met joghurt ipv mayonaise. En met avocado, ik hoef niet meer te zeggen dat ik daar zo gek op ben. En soms heb je geen recept nodig, maar is het idee in je hoofd meteen goed.

Hoe maak je deze zoete aardappel – avocadoslaatje?

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 tomaat
  • 2 kleine of 1 grote avocado
  • 2 el (geiten) yoghurt
  • 1 el cayennepeper
  • handje pecannoten (of walnoten)
  • wat citroensap

De zoete aardappelen kook je in een pan. Je wast de aardappels, maar ze hoeven nog niet in stukjes of geschild. Na het koken van zeker 20-25 minuten, laat je ze afkoelen. Het velletje kun je vrij makkelijk van de aardappel af schrapen met je duim. Haal het vruchtvlees uit de tomaat. De zoete aardappel, avocado en de tomaat gaan in blokjes. Meng de yoghurt, citroensap en cayennepeper met elkaar en voeg daarna toe aan het zoete aardappel mengsel. Maak de pecannoten fijn in je hand en meng alles.

IMG_2182

Misschien vind je dit ook lekker?

Schaal coleslaw met rozijnen
Coleslaw
recept voor quinoa salade met zalm en groenten
Quinoa met zalm en groenten
Filodeegbakje kruidig gehakt
Filodeegbakje met kruidig gehakt

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.