Mijn ervaring met C9 van Forever

Mijn ervaring met C9 van Forever

In januari heb ik de reinigingskuur C9 van Forever gedaan. Voor de tweede keer. Zie het niet als een dieet, maar echt als een kuur. Als een resetknop. Een soort detox. Interesse, maar wil je er eerst meer over weten? Ik vertel je graag over mijn ervaringen.

Waarom zou je de C9 volgen?

Er zijn meerdere, en hele goede, redenen om de kuur te volgen.

  • reiniging van de darmen en afvoer van afvalstoffen
  • om van de suikerverslaving af te komen
  • als start van een afvalperiode
  • om een paar kilo’s kwijt te raken na de zomervakantie of kerstdagen
  • om je weer fitter en energieker te voelen

Wat houdt de kuur in?

De kracht van de C9 is de aloë vera drank. De eerste 2 dagen drink je wel 4 glaasjes op een dag. De dagen daarna alleen nog in de ochtend.

Je ontvangt daarnaast ook supplementen en voor elke dag een zakje vezels. Je ontbijt de eerste 2 dagen niet, je luncht met een proteïne shake en tussendoor mag je wat groenten en fruit uit de lijst. Die lijst vind je in het boekje. Je mag bijvoorbeeld elke dag een mandarijn, 2 tomaten en onbeperkt bepaalde groenten zoals broccoli, bloemkool, paksoi. Van deze laatste groep kies je lekker veel voor je avondmaaltijd van de eerste 2 dagen.

Vanaf de derde dag wordt het makkelijker en mag je twee keer per dag een shake, en ’s avonds eet je weer ‘gewoon’ mee. En met gewoon eten bedoel ik wel gezond, dus gewokte groenten met kip en rijst of volkoren pasta met lekker wat groenten.

Voorbereiding

Begin goed voorbereid met de C9 kuur.

Begin met het bijbehorende boekje goed door te lezen. Bekijk wat je wel mag eten en wat niet. En wat ga je dan eten? Haal zo veel mogelijk al in huis.

Drink 1 of 2 dagen van te voren alvast een klein beetje aloë vera zodat je maag hieraan kan wennen.

De eerste twee dagen zijn het pittigst. Om die goed door te komen, is het handig om alvast te wennen aan later ontbijten. Dit scheelt wat hongergevoel op de eerste 2 dagen. Daarnaast drink je al geen alcohol de dagen (of week) voordat je begint.

Bedenk goed wat je de eerste 2 avonden gaat eten. Je mag onbeperkt groenten zoals komkommer, paksoi, bleekselderij, broccoli en bloemkool. De komkommer is lekker rauw. Maar bleekselderij of paksoi vind ik lekkerder in een soepje. Een soepje, met kruiden en een rode peper, maakt het best lekker! Dit scheelt iets in het hongergevoel die dagen. En gewokte groenten als broccoli en bloemkool is lekker als een avondmaaltijd.

Let op zout. Doe in een soepje geen zout of bouillon met veel zout. Je lichaam is aan het reinigen en wilt juist vocht kwijt. Zout zorgt voor het vasthouden van vocht. En dat wil je nu niet.

Mijn ervaring

Oké, de aloë vera is geen lekker drankje. Nee. Het is wat het is. Tip: zet gelijk een glaasje water klaar om daarna te drinken en de smaak mee weg te spoelen.

Het is makkelijk te combineren met het eten met je gezin of partner, omdat je vanaf dag 3 ’s avonds al weer mee eet. Je kunt trouwens ook ’s middags de gewone maaltijd eten, en ’s avonds de shake.

De shakes vind ik erg lekker. Echt iets om naar uit te kijken. Ik koos voor de vanillesmaak. Je voegt er zelf nog wat fruit aan toe. Ik heb meerdere variaties geprobeerd, die met geraspte appel en kaneel en die met blauwe bessen waren mijn favoriet.

Je ontlasting is anders. Hou hier dus rekening mee. Ik heb normaal een hele regelmatige ontlasting. Ik kan bijna de klok ermee gelijk zetten. Ik moest veel meer plassen, maar had minder vaak ontlasting. Ondanks dat je elke dag wel een glas met vezels drinkt. Dat komt na de 9 dagen wel weer goed, kan ik uit eigen ervaring melden. Blijf in ieder geval wel in beweging en drink veel water.

Heel intensief sporten lukt je misschien niet. Zeker niet de eerste 2 dagen. Je energielevel is lager. Maar een uurtje wandelen of een half uurtje oefeningen met gewichten lukte mij wel.

Inspiratie voor avondeten

In het boekje krijg je een aantal recepten voor het avondeten. Extra inspiratie voor gezonde, voedzame maaltijden nodig? Denk eens aan shakshuka, groentelasagne, kofta, hutspot met zoete aardappelen of pompoen mac n cheese.

Mijn resultaat

Al heel snel merkte ik verschil in mijn humeur. Nu in de coronatijd met een strenge lockdown, voel ik mij wel eens chagrijnig. Of laten we zeggen niet altijd vrolijk. Dit veranderde heel snel. De kuur gaf een bepaalde rust. Ook een bepaalde energie. Misschien doordat je (bijna) geen suikers eet of dat je weet wat je gaat eten.

Na 9 dagen ben ik een paar kilo kwijt, altijd fijn! En ik zag aan mijn gezicht en handen verschil, ik hield minder vocht vast. Maar vooral de rust vond ik nog wel het fijnst. Ik kan het je zeker aanraden!

Wanneer niet?

De C9 is niet in elke situatie wenselijk. Doe het in ieder geval niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft. En overleg altijd met je arts als je medicijnen gebruikt of ziek bent. Uit eigen ervaring zou ik het ook niet doen in de maandelijkse periode.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op pinterest

Misschien vind je dit ook interessant?

gekleurde voeding met de tekst let op deze valkuilen-koolhydraatarm-eten
Waarom lukt afvallen niet als je slecht slaapt_


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.