Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

Een lekkere, vullende, romige soep. Zo kun je deze champignonsoep wel omschrijven. Veel mensen die niet houden van champignons in de pasta, vinden ze wel lekker in de soep. En ook geen fan op kauwen op de champignons, dan pureer je gewoon alles. 

Hoe maak je de romige champignonsoep?

Ingrediënten:

  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 liter groente bouillon
  • 2 el speltbloem
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 250 ml plantaardige room (bijvoorbeeld rice cuisin)
  • peterselie

Snij het uitje en de knoflooktenen fijn. Bak ze in wat olie in de soeppan. Maak in de tussentijd de bouillon klaar. Meng na een paar minuten 2 el speltbloem met de ui. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Goed mengen tussendoor. Zodra alle bouillon in de pan zit, voeg je de champignons toe. Kook dit 15 minuten.

Voordat je gaat pureren haal je een schep champignons uit de soep. Voeg deze na het pureren weer toe. Ja, je wilt toch het idee hebben dat je champignons eet. Vind je kauwen op champignons niet lekker, pureer ze dan wel lekker! Als laatste meng je de room en peterselie door de soep.

Misschien vind je dit ook lekker?

Kruidige kokossoep
Oranje soep – met winterpeen en zoete aardappel
Romige mosterd preisoep


2 thoughts on “Romige champignonsoep”

  • Hallo Liesbeth,

    Wat een heerlijke recepten en een heel waardevol verhaal vooraf over wat groeit bij positieve aandacht! Zeker in opvoeding van kinderen. Prachtig. eet smakelijk ga straks de champignonssoep maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.