Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Granola, een heerlijk knapperig ontbijtje. Samen met yoghurt of kwark en fruit gewoon een goed begin van de dag. Ik maak het regelmatig zelf, een hele bakplaat vol. Daarna in een glazen pot, die mooi staat in de keuken. En toch even geen tijd gehad, dan maak ik deze snelle granola. Eh ja, ik koop hem ook soms kant en klaar.

Haal je hem in de supermarkt, dan wel de moeite om even een onderzoekje te doen; niet zo veel suikers, wel veel vezels en niet te duur. Dit onderzoekje heb ik gedaan en lees je hier. Als ik dan geen granola in huis heb, en wel zin in granola, maak ik hem dus op deze snelle manier. In een pannetje, en voor één keer. Binnen 5 minuten, oké misschien 10 minuten, is dan je warme granola klaar.

Hoe maak je de snelle granola?

Ingrediënten:

  • klein handje noten, pitten en zaden
  • 40-50 gram havermout
  • 1 knijpje agavesiroop
  • beetje olie
  • yoghurt en fruit naar keuze

Kies zelf de noten, pitten en zaden die je op voorraad hebt. Maak ze fijn in een vijzel. Niet te fijn. En de zaden of pitten hou ik graag heel.

Maak een klein beetje olie warm in een pannetjes. Voeg de noten, pitten en zaden toe. Schud ze een paar keer door de pan zodat de olie mengt. Voeg nu de havermout toe. Meng goed door. Na een paar minuten knijp je er een beetje agavesiroop (of rijstsiroop) doorheen. Dit zorgt ervoor dat je alles nog wat knapperige wordt en natuurlijk een klein beetje zoeter.

Kies nu je fruit.

snelle granola met aardbei

Gebruik aardbeien uit de diepvries, laat ze even ontdooien en prak ze. De helft al door de yoghurt en de rest bovenop. Heerlijk!

snelle granola met banaan

Of maak hem met geprakte banaan door de yoghurt, en paar plakjes banaan bovenop.

Om te pinnen:

snelle granola

Misschien vind je dit ook lekker?

glutenvrije granola
Glutenvrije granola
aardbeien - havermout crumble
aardbeien – havermout crumble
rauwe granola
Rauwe granola

Soortgelijk

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt? Ik doe regelmatig onderzoekjes op de ingrediëntenlijst van producten in de supermarkt. Dit is echt de moeite waard. Sommige verpakkingen geven de verwachting dat het product erg gezond is. Dit is echt niet altijd het geval! Vandaag […]

Granola uit de oven met kikkererwtensap

Granola uit de oven met kikkererwtensap

Wist je dat de sap uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd wordt. En het is echt zonde als je het weggooit. Zo kun je er veel mee maken, zoals meringue. Ik zag op instagram een filmpje van Lenna Omrani die de sap gebruikte […]1 thought on “Snelle granola – zonder gebruik van de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.