Rauwe granola – Rawnola

Rauwe granola – Rawnola

Ken je granola? De gezondere variant van cruesli. Je kunt het makkelijk zelf maken van havermout, pitten, zaden, noten. Dit gaat op een bakplaat een uurtje in de oven. Een lekker ontbijt, met yoghurt en fruit. Je kunt ook voor een snellere granola het rechtstreeks in een pannetje bakken. Zie voor de recepten onderin. Maar ik heb nu weer iets nieuws, nou ja voor mij is het in ieder geval nieuw.  Rauwe granola – rawnola. Dit is granola die je niet bakt en niet in de oven gaat. Maar alleen even in de keukenmachine en klaar.

Maak meerdere porties en bewaar hem in de koelkast. En wat nu lekker hieraan is, hij is een beetje chewy. Sommige mensen vergelijken hem zelfs met cookie dough. Oké, dat snap ik een beetje. Maar hij is vooral erg lekker, en dit doen de dadels. Die plakken zich vast aan alles, heerlijk. Echt waar!

Recept rawnola:

Dit heb je nodig:

  • 20 dadels
  • 80 gram havervlokken
  • 60 gram noten (naar keuze)
  • 1 el kaneel
  • 2 el lijnzaad en/of chiazaad
  • 2 handjes pitten

Week de dadels voor een kwartiertje in een kom met lauw water. Meng de dadels, samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine. Wil je de noten wat grof houden, voeg ze dan later toe aan de keukenmachine. Bewaar het in een afgesloten pot, wel in de koelkast. Zo blijft die chewy bite van rawnola ook lekker.

Om te pinnen:

rauwe granola in een pot

Misschien vind je dit ook lekker?

zelf gemaakte muesli
Maak zelf je muesli
glutenvrije granola
Glutenvrije granola
snelle granola met aardbei
Snelle granola (in een pannetje)

Soortgelijk

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt? Ik doe regelmatig onderzoekjes op de ingrediëntenlijst van producten in de supermarkt. Dit is echt de moeite waard. Sommige verpakkingen geven de verwachting dat het product erg gezond is. Dit is echt niet altijd het geval! Vandaag […]

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Granola, een heerlijk knapperig ontbijtje. Samen met yoghurt of kwark en fruit gewoon een goed begin van de dag. Ik maak het regelmatig zelf, een hele bakplaat vol. Daarna in een glazen pot, die mooi staat in de keuken. En toch even geen tijd gehad, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.