Groene curry quiche (vegetarisch)

Groene curry quiche (vegetarisch)

Filodeeg ligt standaard in mijn vriezer. Ik gebruik ze voor elke soort quiche. Een quiche maak ik normaal met groenten die ik nog over heb, en wat room en eieren. Deze groene curry quiche maakte ik met kokosmelk in plaats van room en groenten die goed passen bij een curry. Echt een aanrader als je een keer een andere soort quiche wilt eten.

Recept groene curry quiche

Dit heb je nodig:

  • 5 filodeeg bladeren
  • 2 uien
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 150-200 gram dopererwten
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el groene curry pasta (zonder toevoegen, zoals die van koh thai)
  • 4 eieren

Haal de filodeeg op tijd uit de diepvries en laat het ontdooien onder een licht vochtige theedoek. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de uien en paprika’s in stukken. Bak ze in wat olie in een pan. Voeg na een paar minuten de doperwten doe en bak nog even mee.

Meng in de tussentijd de eieren met de kokosmelk en de helft van de groene curry. En leg de filodeeg in een licht ingevette ovenschaal en smeer tussen de bladeren elke keer een beetje olie. Op de bodem spreid je de andere helft van de groene curry uit. Hierop gaan de gebakken groenten. En daarop het kokosmelk-ei mengsel. Drapeer de bladeren nog wat naar binnen in de ovenschaal.

Dit gaat 35-40 minuten in de oven.

Handig: koop doperwten uit de diepvries.

Om te bewaren in Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

quiche met zalm en broccoli
Quiche met zalm en broccoli
Groene curry met jackfruit

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.