Pompoenstoof met kikkererwten

Pompoenstoof met kikkererwten

Ik ben de laatste tijd veel met pompoen aan het koken. Het is ook heerlijk. Pompoen is een makkelijke groenten, veel mensen lusten het. Helaas is hij wel wat lastig schoon te maken. Moeite met schoonmaken? Gebruik dan pompoen uit de diepvries. En pompoen gebruik ik niet alleen maar in een avondmaaltijd. Nee, ook in brood of in een smoothie.

Recept pompoenstoof met kikkererwten

Ingrediƫnten:

  • 1 flespompoen
  • 1 grote winterpeen
  • 2 knoflooktenen
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 pot kikkererwten
  • 2 tl ras el hanout

Schil de pompoen en snij hem in stukken. Snij ook de knoflook, uien en paprika fijn. De winterpeen in halve plakken. Snij de kroontjes van de tomaten in, en leg ze in een schaal met heet water.

Bak nu als eerste de ui en knoflook in wat olie in een wokpan of tajine. Hou er rekening dat in de tajine de groenten iets langer nodig hebben om gaar te worden. Voeg de kruiden toe, met de winterpeen en pompoen. Bak dit een paar minuten. Haal in de tussentijd de vel van de tomaten en snij hem in blokjes. De tomaten gaan samen met een half glaasje water bij de groenten. Laat dit zeker 20 minuten pruttelen. 5 minuten ervoor gaan de kikkererwten erbij zodat ze warm worden.

Lekker met volkoren couscous of zilvervliesrijst.

Makkelijke versie; koop dan de pompoen in stukjes uit de vriezer.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van recept om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

courgetterolletjes met ricotta en spinazie
Courgetterolletjes
griekse kofta
Griekse kofta zelf maken
kip tandoori
Super malse kip tandoori

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.