Huis tuin en keukentips #3

Huis tuin en keukentips #3

Ik verzamel de handigste huis, tuin en keukentips voor je. Vandaag al weer de derde huis, tuin en keukentips. Tips die uiteraard handig zijn, soms ook budgetvriendelijk, maar in ieder geval  je leven makkelijker maakt. Ja, wat groots he! Maar ja, je kunt niet klein genoeg beginnen. En als ik je hier mee kan helpen, die ik dit erg graag. Zoals vandaag het nut van cola als schoonmaakmiddel, maar ook over het schoonmaken van aardbeien en pepers.

Huis, tuin en keukentips #3

1. Siliconen bakvorm

Maak je wel eens zoete of hartige muffins? Een siliconen muffinvorm vind ik zo veel makkelijker dan die metalen. Ze blijven niet plakken en je kunt ze oneindig gebruiken, duurzaam bezig.  Kijk hier eens naar het aanbod bij Bol.com. Je hebt ze natuurlijk als losse muffinvormpjes. Oh en koekjes maak je zo veel makkelijker in een muffinvorm. Zo lopen ze niet uit en houden ze mooi hun vorm.

2. Peper, knoflook en ui schoonmaken

Wist je dat je de geuren van knoflook, ui en scherpte van rode peper weg houdt door je handen eerst in te smeren met olie. Ga je een rode peper snijden? Koop goedkope latex handschoenen, en trek ze aan ;). Geen handschoenen gedragen en hele warme handen na het rode peper snijden? Smeer ze in met azijn of bleek (met 5 delen water).

3. Aardbei schoonmaken

Iets leukers om schoon te maken, aardbeien. Maak ze schoon met een rietje, het rietje in het midden door de aardbei heen en je kroontje is eruit. Super makkelijk.

4. Brood snijden

Koop je ook wel eens zo’n brood om later af te bakken? En moeite met snijden? Draai het brood om, dus bovenkant naar beneden, om te snijden. Dat gaat zo veel makkelijker!

5. Cola

Huh, cola als tip. Nee, niet om cola te drinken maar als schoonmaakmiddel. Ja, zo erg is die koolzuurhoudende en cafeïnerijke cola dus. Gebruik de cola in een aangebrande pan, laat het een nachtje staan. Maar ook om de voegen in de badkamer weer schoon te krijgen, gewoon een paar minuten in laten weken. Of als schoonmaakmiddel voor je wc, alleen een nachtje laten staan en doortrekken. Dus toch een blikje cola in huis halen.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook interessant?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.