carrot cake rol

Carrot cake rol

Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de lente, aan een lekker uitgebreid ontbijtje, aan de kleuren geel en oranje, en aan wortel. En als je weer aan wortel denkt, denk je aan een carrot cake. Toch? Ik in ieder geval wel. Op Pinterest kwam ik deze rollen tegen. Hij lijkt best lastig te maken, dus liet hem elke keer links liggen. Maar hij is echt te doen. Ik ben zelf meer een koker dan een bakker en het lukt mij ook!

Hoe maak ik een carrot cake rol?

Ingrediënten:

 • 4 eieren
 • 20 gram kokosbloesemsuiker
 • 180 gram speltbloem
 • 250 gram wortels
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el kaneel
 • 1/2 tl nootmuskaat
 • beetje zout
 • Voor de creme:
 • 200 gram roomkaas
 • beetje citroensap (1 knijp)
 • 1 scheut agavesiroop

Normaal gebruik ik liever speltmeel als het kan. Maar speltbloem is hier echt lekkerder van smaak en beter te rollen.

Verwarm de oven voor op 180c.

Rasp de wortels of gebruik wortelrijst. Meng de bloem met de kruiden en bakpoeder en suiker. Voeg de eieren en de geraspte wortels toe en meng het geheel. Spreid het deeg uit op een bakpapier in een rechthoekige vorm. Probeer de zijkanten zo recht mogelijk te maken met een mes. De bakplaat gaat ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven.

Zodra hij uit de oven komt, meteen oprollen. Leg de plak op een schone theedoek en rol hem met de theedoek op. Ja, de theedoek rolt erin mee op. Laat dit buiten de koelkast afkoelen in zo’n 1 a 2 uur.

Meng in de tussentijd de roomkaas, citroensap en siroop goed met elkaar, dit gaat prima met een vork. Verdeel dit over de koud geworden laag en rol hem weer op. Snij de zijkantjes netjes af en je carrot cake roll is klaar!

Bewaar hem in een dichte bak in de koelkast. Eet hem wel in 2 a 3 dagen op.

Tip: nog niet gewend aan minder suiker eten, dan kun je er wat meer suiker aan toevoegen.

Om te pinnen:

carrot cake rol

Misschien vind je dit ook lekker?

worteltaart
Worteltaart
carrot cake mug
Carrot cake mug cake
paastafel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.