Wanneer je niet afvalt – Eet je niet te weinig?

Wanneer je niet afvalt – Eet je niet te weinig?

Je bent aangekomen en je wilt afvallen. Je eigen logische redenering is dat je dan te veel calorieën hebt gegeten. In ieder geval meer dan je verbruikt hebt. Toch? Dus dan ga je minder eten. Minder calorieën. Minder eten? Maar is dit wel de oplossing?

Wanneer is minder eten niet de oplossing om af te vallen?

Als je je voedingspatroon niet aanpast.

patat met een hamburger

Stel je eet normaal veel calorieën, je eet snelle koolhydraten en veelal kant en klare maaltijden, regelmatig frisdrank, koek en snoep. Dus niet zo gezond. En je gaat minder calorieën eten. Maar je blijft frisdrank drinken en patat halen. Maar je eet geen ontbijt meer en daarmee dus minder calorieën. Ah, nee dat is niet de oplossing! De suikers in de snelle koolhydraten, zorgen dat je blijft aankomen. Als je de suikers niet verbrand, niet verbruikt, worden ze opgeslagen in je vetcellen. Nee zo val je niet af, ook al ga je minder calorieën eten.

Als je wel minder eet maar niet minder calorieën

Je eet minder, maar zijn je calorieën wel minder? Misschien eet je wel dezelfde aantal calorieën in die paar maaltijden. Hou dan eens je calorieën bij. Een hele handige gratis app is die van Myfitnesspal. Let nog even goed op de porties, je zult in het begin een aantal producten moeten wegen. Maar het maakt je bewust van de calorieën en ook dagelijkse hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten. Ik ben geen grote fan van calorieën bijhouden, maar het is nodig bij de bewustwording en ik gebruik het graag bij de 1 op 1 begeleiding.

Als je te lang minder calorieën eet

Je eet gezond, bent best streng voor jezelf. Je eet veel groenten, weinig tussendoortjes en geen frisdrank en snoep. Het gebakje op verjaardagen sla je zelfs af. In het begin zal je wel afvallen maar op een gegeven moment stopt dit. Je lichaam went hieraan en stopt met afvallen. Dit is je stofwisseling die op een laag pitje gaat. Een trage stofwisseling kan dus een reden zijn dat je niet (meer) afvalt.

Wanneer is minder calorieën eten wel de oplossing?

Tja, wanneer is minder calorieën eten dan wel de oplossing? In de situatie dat je echt teveel calorieën eet, en je weet in ieder geval hoe je gezond moet eten. En je weet hoeveel calorieën jouw lichaam nodig heeft, dit heet je calorische behoefte. Dan nog zijn er vele factoren van invloed. Wat eet je normaal en wat ga je eten? Hoeveel calorieën ga je dan onder je behoefte zitten? Helaas is afvallen niet altijd zo simpel. Wat heb je al gedaan op het gebied van afvallen? En hoe is je leefstijl, heb je stress, slaap je goed, beweeg je regelmatig, hoe beweeg je? Allemaal factoren die invloed hebben op met succes afvallen.

Om te pinnen:

weegschaal met meetlint

Misschien vind je dit ook interessant?

Waarom lukt afvallen niet als je slecht slaapt_
flesjes frisdrank
gesneden groenten met de opdruk Online training blijvend afvallen naar een gezond gewicht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.