Zoete aardappel – andijviestamppot

Zoete aardappel – andijviestamppot

Als het kouder wordt denk ik al snel aan een stamppotje. Naast de bekende boerenkool en hutspot, heb ik al vaker een ander stamppotje gemaakt. Kijk vooral onderin dit recept voor nog meer variaties.

Vandaag maakte ik een zoete aardappel en andijviestamppot, uit fitchef Family – Gezond koken met het hele gezin. Een heel handig kookboek, met rubrieken ‘als er iemand gaat sporten’, familie over de vloer’ of ‘als er echt weinig tijd is’, waar dit recept toe behoort. En snel is het recept zeker. Je bakt en stoomt de zoete aardappel en voegt rauw de andijvie er aan toe.

Recept zoete aardappel andijviestamppot

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 1 grote ui
  • 50 ml geitenyoghurt
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 2 tl paprikapoeder (of kerriepoeder of ras-el-hanout)
  • voor erbij: tartaarjes, hamburgers of vegetarische burger

Schil de zoete aardappel en snij ze in kleine blokjes. Snij de ui ook fijn. Bak beiden in wat olie en de paprikapoeder een aantal minuten aan. Voeg nu 50 ml water toe en doe een deksel op de pan. Laat dit 10 minuten op een laag vuurtje gaar stomen. Roer wel tussendoor een paar keer in de pan.

Bak in de tussentijd je vlees.

Kijk na 10 minuten of de zoete aardappel wat zacht is, in ieder geval zacht genoeg om te stampen. Na het stampen voeg je de yoghurt toe en hand voor hand de andijvie. Laat de pan trouwens op een laag vuurtje staan.

Nog snellere versie: gebruik al in blokjes gesneden zoete aardappel.

Om te bewaren op Pinterest:

zoete aardappel andijviestamppot

Misschien vind je dit ook lekker?

Stamppot Pompoen en broccoli
Stamppot met pompoen en broccoli
Spruitjesstamppot
Spruitjesstamppot
hutspot met draadjesvlees
Hutspot met draadjesvlees

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.