Gevulde pompoen met quinoa

Gevulde pompoen met quinoa

Gevulde pompoen vind ik er altijd feestelijk uit zien. En hoe fijn dat hij niet eens zo moeilijk is om te maken. Ik ben niet zo van de hele uitgebreide ingrediëntenlijsten. Zeker niet met spullen die je bijna nooit gebruikt. Zo zonde! Zo ook niet bij dit gerecht.

Hoe maak je de gevulde pompoen met quinoa?

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 1 flespompoen
  • 150 gram quinoa
  • 50-75 gram gorgonzola (of feta of geitenkaas)
  • handje pecannoten
  • 1 grote rode ui
  • flinke scheut extra vierge olijfolie én gewone olijfolie
  • peper
  • eventueel 2 handen cranberry’s

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen. Je kunt flespompoen met schil eten, dus schillen hoeft niet. Zelf was ik hem altijd met de afwasborstel. Halveer de pompoen en verwijder de draadjes en de pitten. Leg de halve flespompoenen in een ovenschaal en druppel er gewone olijfolie en peper over.

Dit gaat een uur in de oven.

Maak in de tussentijd de quinoasalade. De quinoa kook je zoals op de verpakking staat. De rode ui snij je fijn en bak je zo’n 5 minuten in een koekenpan tot ze lekker zacht zijn. Meng vervolgens de uien en quinoa met de extra vierge olijfolie en pecannoten.

Als de pompoen uit de oven komt, schraap je een laagje pompoen eraf en meng je door de quinoa salade. Nu vul je de pompoen met de quinoa en als laatste gaat de gorgonzola in stukjes op de gevulde pompoen.

Leg de ovenschaal nog 5 minuten in de nog warme oven.

Voor een kerstgevoel kun je er cranberries aan toevoegen.

Om te pinnen op Pinterest:

afbeelding van gerecht om te pinnen op pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Pompoen quiche met feta
Beenham met groenten uit de oven
Beenham uit de oven
Mac n Cheese met pompoen

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.