Pompoen quiche met feta

Pompoen quiche met feta

Ik ben gek op quiche. Ik vind hem ideaal om lekker wat groenten in kwijt te kunnen, maar ook restjes. Quiche met groenten, met daarna met room, eieren, kaas en kruiden. Deze quiche maakte ik met veel soorten groenten, pompoen, paprika, pastinaak en wortels.

Recept pompoen quiche met feta

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 450 gram pompoen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 pastinaak
  • Paar wortels
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 200 gram feta

Snij de pompoen (of gebruik diepvries blokjes), ui, paprika, wortel en pastinaak in stukken. Bak eerst de ui in wat olie, voeg de paprika toe. Na een paar minuten volgen ook de tijm, komijn, wortel en pompoen. Schep het goed om. Meng apart de eieren met 100 ml room.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

In een kleine ovenschaal gaan als de eerste de groenten, daarna 150 gram van de feta. De feta verkruimel ik met de handen, en meng het er goed doorheen met een lepel. Ja, nu niet meer met de handen, ik ben geen Jamie Oliver :). Nu nog de eieren-room mengsel erdoor en als allerlaatste de 50 gram feta eroverheen kruimelen en hup in de oven voor 25 tot 30 minuten.

Om te bewaren op Pinterest:

Pompoen quiche met feta

Misschien vind je dit ook lekker?

Quiche met zalm en groene groenten
Quiche met zalm en groene groenten
Stamppot zonder aardappelen
Stamppot zonder aardappelen!
kruidige pompoensoep met feta
Kruidige pompoensoep met feta

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.