Zelf pitten – zadencrackers maken

Zelf pitten – zadencrackers maken

Een crackertje met kaas is lekker. En nog lekkerder als je de crackers zelf maakt. Moeilijk? Nee joh, het is veel makkelijker dan je misschien denkt. Meng pitten en zaden met wat water en olie, even de oven in en je hebt je eigen crackers.

Recept pitten en zaden crackers

Dit heb je nodig voor een bakplaat vol

  • 250 gram aan pitten en zaden
  • 200 ml water
  • 30 ml olijfolie

Gebruik pitten en zaden naar eigen keuze, zoals pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, lijnzaad. De laatste maak ik wel zelf fijn, zo neem je beter de voedingsstoffen op. Hele lijnzaad poep je vaak gewoon uit, zonder dat je de stoffen opneemt. Meng de pitten en zaden met het water en olijfolie en laat het een kwartiertje staan. Het water en olie trekt in de zaden en pitten.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 170 graden.

Nu stort je het mengsel op een bakpapier. Leg er een ander bakpapiertje op en gebruik een deegroller om het uit te rollen. Probeer het vrij dun uit te rollen, dit maakt hem het knapperigst. Snij nu met een pizzasnijder alvast de maat van de crackers.

Voordat ze de oven in gaan

De bakplaat gaat zeker 30 minuten in de oven. Voelt het nog niet droog, dan mag het nog iets langer. Je kunt ook beginnen met 180 graden, en halverwege op 170 graden zetten. Dit voorkomt het verbranden van de pitten.

De crackers bewaar je makkelijk een aantal dagen in een afgesloten bak . Maak je teveel, dan kun je de helft ook invriezen.

Om te bewaren op Pinterest:

stapel pitten - zadencrackers

Misschien vind je dit ook lekker?

Kwark broodjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.