Weekmenu #6

Weekmenu #6

In de zesde weekmenu zorg ik weer voor een verscheidenheid aan maaltijden. Afwisselend, van makkelijk tot uitgebreid in de oven. Vlees, vis, peulvruchten en vegetarisch. Met altijd groenten, soms zelf lekker veel groenten. Zo eet je door de week heen gezond en lekker.

Klik op de foto om naar het recept te gaan.

Maandag

Een kruidig gerecht met kip en groenten. Heb je geen tajine? Dit gerecht kan ook prima in de wok. In de wok is het zelfs iets sneller klaar.

Tajine met kip en groenten

Dinsdag

In de nazomer dagen vind ik het nog erg lekker om een couscoussalade te maken. Het is een makkelijke maaltijd, voor de doordeweekse avond. En ook makkelijk als het gezin wisselend van elkaar eet. De gebakken courgette is lauw ook erg lekker.

Vegetarische couscoussalade

Woensdag

Met een minestrone soep krijg je voldoende groenten binnen, en samen met de gehaktballetjes maakt het een maaltijdsoep. Officieel hoort er pasta in, dat kun je dus nog toevoegen, tegelijk met de bouillon. Eet je er graag een broodje bij, dan is de pasta niet nodig.

Minestronesoep

Donderdag

Je wekelijkse peulvruchten krijg je binnen met deze kruidige curry met lekker wat groenten. Eet er naanbrood bij. Hoe je dit zelf kunt maken staat er ook bij. Voor de makkelijke variant koop je kant en klare broodjes of serveer je er rijst bij.

linzencurry
Linzencurry met kip

Vrijdag

Op vrijdag maak je pizza! Deze pizza op een tortilla is de makkelijkste manier van pizza eten. Gebruik een volkoren tortilla en het vult nog een stuk beter. Je kunt natuurlijk afwisselen met de toppings. Maak ze alleen niet te vol, dat kan de dunne tortilla niet aan en dan blijft de tortilla te zacht.

Tortilla pizza
Tortilla pizza

Weekend

In het weekend is het tijd voor de oven. Deze quiche bevat mijn favoriete combinatie van zalm, pesto en courgette. Ook erg lekker in een pasta. Zo heb je je wekelijkse zalm ook weer binnen.

Quiche met zalm en pesto

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Kijk hier voor de andere weekmenu’s.


Soortgelijk

Weekmenu #3

Weekmenu #3

Een nieuw weekmenu. Om je inspiratie te geven. Variatie voor de soepdag, pastadag, stamppotdag, ovengerechten als je tijd hebt. Hoe ziet het weekmenu eruit? Klik op de foto om naar het recept te gaan. Maandag Maandag is soepdag. Vandaag een soepje met pompoen. Pompoen is […]

Weekmenu #4

Weekmenu #4

Een nieuw weekmenu. Altijd handig als je even niet weet wat je wilt eten. Als je wat inspiratie nodig hebt. Deze week variatie voor de soepdag, rijstdag, stamppotdag en ovengerecht voor als je tijd hebt. Klik op de foto om naar het recept te gaan. […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.