Pasta uit de oven met spinazie, tomaat en feta

Pasta uit de oven met spinazie, tomaat en feta

Een ovenschaal met pasta, groenten en kaas. Hup in de oven en een half uurtje later is het klaar. Mijn jongens dachten eerst dat het pasta met pesto was. De spinazie proef je namelijk niet zoals je zou verwachten. De feta helpt ook erg, door zijn heerlijke smaak. Wil je feta vervangen? Dat kan natuurlijk met mozzarella. Het mengt alleen anders met je pasta en de groenten.

Recept pasta uit de oven

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram volkoren pasta
  • 300 gram spinazie blokjes uit de vriezer (geen a la crème)
  • 1 blok feta van 150 gram
  • 250 gram tomaatjes of andere kleine tomaatjes
  • 1 el tijm en rozemarijn
  • peper
  • beetje water

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water. Doe de pasta in een ovenschaal. Zorg dat de pasta goed over de bodem verdeeld is. Voeg nu heet water toe zodat ze nét onder water staan. Voeg de spinazie, kruiden, blok feta en tomaatjes toe.

Doe de ovenschaal in de oven voor zo’n 30 minuten. Meng de pasta tussendoor nog 1 of 2 keer zodat ze onder water blijven en draai ze zodat de andere kant goed onder water staat. Het water is toch tussendoor wat verdampt.

KokenKoken

Als het klaar is, zijn de tomaten en feta lekker zacht. Haal de stengels van de tomaten en meng alles goed met elkaar. Voeg nog wat peper toe.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van recept om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

ovenschaal met feta en pasta
Pasta met feta uit de oven
Ovenpasta met tonijn
Quiche met zoete aardappel en spinazie

Soortgelijk

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Hoe […]

Spinazie-feta filodeegpakketje

Spinazie-feta filodeegpakketje

Filodeeg vind ik heerlijk om mee te werken. Vooral voor een quiche. Veel minder calorieën dan bladerdeeg, en voldoende om alles bij elkaar te houden. Zo ook bij dit gevulde pakketje. Spinazie en feta kende ik al als een heerlijke combinatie. En dan nog eieren […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

%d bloggers liken dit: