Pasta uit de oven met spinazie, tomaat en feta

Pasta uit de oven met spinazie, tomaat en feta

Een ovenschaal met pasta, groenten en kaas. Hup in de oven en een half uurtje later is het klaar. Mijn jongens dachten eerst dat het pasta met pesto was. De spinazie proef je namelijk niet zoals je zou verwachten. De feta helpt ook erg, door zijn heerlijke smaak. Wil je feta vervangen? Dat kan natuurlijk met mozzarella. Het mengt alleen anders met je pasta en de groenten.

Recept pasta uit de oven met spinazie, tomaat en feta

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram volkoren pasta
  • 300 gram spinazie blokjes uit de vriezer (geen a la crème)
  • 1 blok feta van 150 gram
  • 250 gram tomaatjes of andere kleine tomaatjes
  • 1 el tijm en rozemarijn
  • peper
  • beetje water

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water. Doe de pasta in een ovenschaal. Zorg dat de pasta goed over de bodem verdeeld is. Voeg nu heet water toe zodat ze nét onder water staan. Voeg de spinazie, kruiden, blok feta en tomaatjes toe.

Doe de ovenschaal in de oven voor zo’n 30 minuten. Meng de pasta tussendoor nog 1 of 2 keer zodat ze onder water blijven en draai ze zodat de andere kant goed onder water staat. Het water is toch tussendoor wat verdampt.

Als het klaar is, zijn de tomaten en feta lekker zacht. Haal de stengels van de tomaten en meng alles goed met elkaar. Voeg nog wat peper toe.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van recept om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

ovenschaal met feta en pasta
Pasta met feta uit de oven
Ovenpasta met tonijn
Quiche met zoete aardappel en spinazie

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.