Courgettesoep met pesto

Courgettesoep met pesto

Hoewel er al meer dan 40 soeprecepten op mijn website staan, bedenk ik toch elke keer weer andere lekkere combinaties. Vaak zijn er groenten over, zoals nu een potje pesto met wat groenten die er prima bijpassen. Zo makkelijk is het. Doe dus vooral inspiratie op en voeg zelf toe wat je nog in je koel – of voorraadkast hebt liggen.

Recept courgettesoep met pesto

Dit heb je nodig voor een flinke pan:

  • 2 grote courgette
  • 1 grote ui
  • 1 zoete aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el pesto
  • 250 ml (plantaardige) kookroom

Hoewel ik soms dus ook wel eens een potje pesto gebruik, maak je pesto heel makkelijk zelf. Meng in een vijzel of koffiemolentje een handje pijnboompitten en basilicumblaadjes met lekker wat Parmezaanse kaas en 2 scheuten extra vierge olijfolie.

Snij de ui fijn. En de zoete aardappel schil je. De zoete aardappel en courgette snij je in stukken. Bak de ui in wat olie in een grote pan. Bak de zoete aardappel en courgette daarna mee. Voeg de groentebouillon toe en laat het 15 minuten koken. Als de zoete aardappel gaar -doorprikbaar- is voeg je de room en pesto toe. En pureer de soep met een staafmixer. Je soep is klaar !

Heb je niet zulke grote courgette, dan kun je ook iets minder bouillon gebruiken, zoals 750 ml.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van gerecht om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Romige maissoep met popcorn
Courgettesoep met zalm en pesto (1)
Courgettesoep met pesto en zalm
afbeelding van tomatensoep
Tomaten mascarponesoep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.